fbpx

Dagens boktips med mera – 3 september 2019

Idag släpps ett fyrtiotal böcker, i nästan alla genrer du kan tänka dig. Från grön matlagning till en ny Jack Reacher-roman. Hugg in!

Vi kastar oss in i bokfloden och ser att den här dagen var både ljus och mörk i historien. Mycket hände, men inte så mycket i den litterära världen.

Dagen då kriget började vända

På precis den här dagen gick Frankrike och USA in i andra världskriget mot Tyskland, ett krig som varade från 1939 till 1945. Och ett krig få levande människor kunde undgå och som skördade miljoner döda på alla fronter. Fler än 100 miljoner var inskrivna i någon armé som deltog i slagen, och om det finns otaliga böcker skrivna. En bra plats att börja för dig som vill läsa mer kan vara Andra världskriget så alla förstår : nya rön om andra världskriget, Atlas över andra världskriget : 168 detaljerade kartor över slag och operationer och Andra världskriget i färg : berättad genom levande originalfotografier i färg. För en mer heltäckande lista kan du se Boktuggs egen sökfunktion.

Litteraturen förlorade på den här dagen också E. E. Cummings. En amerikansk poet, författare och pjäsförfattare, som skrev 2900 dikter. Han nämns när man talar om de mest kända och inflytelserika amerikanska poeterna. Han skrev dikter i en sorts otvungen och ledig stil, exempel ur anyone lived in a pretty how town (som blev en kortfilm av George Lucas).

Women and men (both dong and ding)

summer autumn winter spring

reaped their sowing and went their came

sun moon stars rain

Nya böcker som släpps den 3 september

Dagens nya böcker är en fin blandning, men vi börjar med par goda tips för dig som vill höja din matlagning ett snäpp. Sammanlagt ett fyrtiotal böcker släpps idag.

Preppa som en kock

Preppa som en kock

Kodnamn Flamingo

Kodnamn Flamingo

En annan tid

En annan tid

Roxy

Roxy

Tidlös skönhet

Tidlös skönhet

Denna dag i Boktuggs historia

För ett år sedan i Boktuggs historia, kan vi läsa att Bonnierkoncernen styckas i åtta bolag – öppnar för börsnoteringar och att Förlagen minns Margit Sandemos berättarglädje och humor. En festival tänjer på gränserna: Laddat tema på 2018 års upplaga av Kristianstad bokfestival och Även Nextory lanserar i Finland.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Stäng meny