fbpx

Samarbete mellan Storytel och Avanza kring två nya ljudböcker

Nicklas Andersson och Johanna Kull. Foto: Avanza

Storytel utökar sin satsning på affärslitteratur och tar fram två ljudboksserier i samarbete med banken Avanza. Sparskolan och Aktieskolan släpps båda under 2019.

För första gången inleder Storytel ett samarbete med en kommersiell aktör. Tillsammans med Avanza produceras under 2019 två ljudboksserier i kortare avsnitt, skrivna och inlästa av sparekonomen Johanna Kull och börsexperten Nicklas Andersson.

– Intresset för privatekonomi växer, men vi kände att det saknades en heltäckande skola om privatekonomi i ljudboksvärlden. Därför har vi sökt en kunskapsbärande aktör som kan skapa unika serier tillsammans med Storytel. Avanza är precis den partner som vi har letat efter och jag är stolt över att Storytels originalutgivning fortsätter att bryta ny mark inom förlagsbranschen, säger Joakim Tholén på Storytel Publishing.

ANNONS

Först ut är Sparskolan med Johanna Kull som släpps i nio delar från och med 14 januari 2019. Senare i år kommer Aktieskolan med Nicklas Andersson i tio delar. Båda två är vana vid att berätta om ekonomi och sparande i Avanzapodden. Och frågan är kanske var gränsen egentligen går mellan en podcast och en ljudboksserie?

– Vi letar alltid efter nya kanaler att dela med oss av vår kunskap och det är jättekul att vi nu också kan nå ut till den breda målgrupp som finns på Storytel. Det är ett spännande samarbete där vi med ljudböckerna nu får möjlighet att hjälpa ännu fler människor att få en bättre koll på sin privatekonomi, och förhoppningsvis även inspirera dem att ta nästa steg i sitt sparande, säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza.

Båda ljudboksserierna släpps under flaggan Storytel Brief, varumärket som uppstod hösten 2017 i samband med att Storytel köpte upp Kontentan, och där Storytel nu ger ut egenproducerad facklitteratur i kortare format.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny