fbpx

Pojkflickan

Pojkflickan
Författare
Medverkande
Förlag Elisabeth Grate Bokförlag
GenreUtländska berättare
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor141
Vikt197 gr
Utgiven2004-09-23
SABHce
ISBN 9789197448284
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
»Jag blir Brio. Vara bäst på allt. Vara pojke med en ickas behag. Brio för hela Algeriet. Brio mot hela Frankrike. Brio mot min kropp som smärtar mig. Brio mot kvinnan som säger: Vilken söt liten flicka. Vad heter du då? Ahmed. Hennes förvåning. Mitt trots. Hennes osäkerhet. Min seger. Jag är en skam för hela världen. jag besudlar barndomen. Det är en pervers lek. Det är en barnlek. Det är ett perverst barn.

Nej, jag vill inte gifta mig. nej, jag ska inte ha långt hår. nej, jag tänker inte gå som en flicka. Nej, jag är inte fransyska. Jag blir algerier.»

I Pojkflickan tar Nina Bouraoui läsaren med på en fascinerande upptäcksfärd i tre världar: den algeriska, den franska och hennes egen, inre värld.

»Jag älskar varenda mening.»
Expressen

»Det är starkt!»
Kulturnytt, SR

»Det mest spännande med Nina Bouraoui är att hon ständigt skjuter fram sina positioner. Med en osvikliga känsla för stil prövar hon nya genrer och lyckas var gång göra något ingen annan gjort före henne. Hennes position i det litterära Frankrike är förstås tung, och det finns ingenting som hindrar henne från att så småningom nå hela vägen upp till Nobelprisklassen.»
Dagens Nyheter
Stäng meny