Tunna väggar

Tunna väggar
Författare
Förlag Globalans AB
GenreSvenska berättare
FormatFlexband
SpråkSvenska
Antal sidor556
Vikt856 gr
Utgiven2013-09-05
SABHc
ISBN 9789187329050
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Vera är sjuksköterskan som efter en skakande upplevelse i Colombia söker trygghet hemma, men möts av ett oanat kaos. Peter är den sorglöse arvtagaren till lyxresearrangören Great Escape, en förförare med kontakter i världens absoluta finanselit. I en lyhörd studentkorridor i Umeå krockar deras världar. Men lika starkt som motsatser ibland kan irritera, kan de också attrahera.

I Tunna väggar tas läsaren med på en resa som söker svar på flera av  livets stora frågor:
Hur gör man för att leva ett lyckligt liv tillsammans? Hur ska man hantera konflikter, hinder och motstånd? Vad finns det för likheter mellan Titanic och världsekonomin? Varför borde alla känna till Rapa Nuis historia? Vad är det vi behöver göra för att rädda oss själva? Varför är snacket om blommor och bin egentligen helt missvisande? Och hur kommer det sig att just svenskan är ?a bloody language from hell??

?Insikterna kommer liksom smygande. Precis som i verkligheten.?
Andreas Cervenka, Svenska Dagbladet

?Lätt och elegant kärlekskomedi med djupa insikter i den omvälvande tid vi lever i. Skickligt! Jag sträckläste den på tåget.?
Karl-Henrik Robèrt, Det Naturliga Steget

?Känslan och budskapen är på många ställen så fascinerande bra att jag läser meningarna om och om igen. En stark debut ? en bok som berör allt det som är viktigt!?
Heidi Andersson, Armbryterskan från Ensamheten

?Tunna väggar är relationsromanernas Da Vinci-koden.?
Pär Holmgren, meteorolog & författare

Anna Borgeryd, född 1969, växte upp i ett familjeföretag. Den kreativa oenighet hon såg där väckte hennes intresse för konfliktforskning, som hon doktorerade i 1998. Ständigt sporrad av utmaningar större än henne själv har Anna skrivit musik, poesi och filmmanus. Romandebuten Tunna väggar har i över tio år insisterat på att få komma till världen via denna omvärldsbevakande koncernstrateg.

I sin yrkesroll har Anna gett sig på de stora försörjningsfrågorna vilket skapat avtryck i flera forum, bland annat som rådgivare till regeringens framtidskommission och som TEDx-talare. Tunna väggar är en annan vinkel på utmaningen. Ett skönlitterärt manifest för hållbarhet i relationer, i världsekonomin och i miljön.