Det grymma svärdet 1

Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Pontus Lundkvists följer upp ”Mina Ögon!! Mina Ögon!!! 1987-2006” med ett nytt projekt: ”Det Grymma Svärdet”. Enkelt uttryckt så är det en fortsättning på Pontus tidigare fansinutgivning, men i något större format, tjockare, professionellt tryckt och med kanske lite mer tonvikt på bidrag från övriga medverkande än redaktören själv.

Det första numret innehåller bl a intervjuer med musikensemblerna Greens Restaurant, Hetero Skeleton, Kultivator, The Raincoats, Rough Bunnies och Tar… Feathers, filmarna Henrik Möller och Claes Leijonhufvud och serietecknaren Tommi Musturi. Dessutom serier, upphittade texter, recensioner av spelningar, performance, filmer, konstutställningar m m.

Pontus Lundkvist är född 1971. Han har tidigare medverkat med serier i Galago (1991-) och Mega-Pyton (1999-2001). Hans illustrationer har förekommit på ett antal punkiga skivomslag och flyers samt i boktidskriften Subaltern (H:Ström 2004-). Han är även verksam som nollbudgetfilmare, med ”Nazi shitlovers” (1991), ”Phantom miscarriage” (1999, sedermera utgiven på samlings-DVD:n ”Swedish Horror”, Njutafilms 2004) och ”utan titel – Filmen om Ove” (2000) som mest uppmärksammade verk. Pontus är dessutom verksam som noise-musiker/performanceartist, med ett antal solouppträdanden på bl a Sekt, Konstakuten och Fylkingen i Stockholm och på Idealfestivalen i Göteborg på meritlistan. Han är medlem i popgruppen Testbild.