ANNONS

bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

Hört & läst 18 maj

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

🐎 BaileysNyaSadel. Blake Baileys Philip Roth-biografi drogs in av förlaget Norton efter allvarliga anklagelser mot Bailey om sexuella övergrepp. Nu har boken fått ett nytt förlag enligt AP – Skyhorse som tidigare tagit över utgivningen av en annan kontroversiell bok: Woody Allens memoarer. På förlagets utgivningslista finns även 35 böcker om Kennedymordet, många (enligt Wikipedia) med konspirationsteorier.

ManusStopp. Danska förlaget Modtryk har infört manusstopp efter att ha fått 3-4 manus per dag hittills i år jämfört med ett per dag ett vanligt år. Många danskar har alltså ägnat sig åt att skriva kriminalromaner under pandemins nedstängning. (Politiken)

📈 BokhandelsLyft. Statistik från Census Bureau visar att försäljningen i fysisk bokhandel landade på 547 miljoner dollar i mars, en ökning med 34,7 % jämfört med det katastrofala 2020. Men det är fortfarande lägre än 2019 då marsförsäljning låg på 587 miljoner dollar. (ShelfAwareness)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL