bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

Hört & läst 18 maj

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

🐎 BaileysNyaSadel. Blake Baileys Philip Roth-biografi drogs in av förlaget Norton efter allvarliga anklagelser mot Bailey om sexuella övergrepp. Nu har boken fått ett nytt förlag enligt AP – Skyhorse som tidigare tagit över utgivningen av en annan kontroversiell bok: Woody Allens memoarer. På förlagets utgivningslista finns även 35 böcker om Kennedymordet, många (enligt Wikipedia) med konspirationsteorier.

ManusStopp. Danska förlaget Modtryk har infört manusstopp efter att ha fått 3-4 manus per dag hittills i år jämfört med ett per dag ett vanligt år. Många danskar har alltså ägnat sig åt att skriva kriminalromaner under pandemins nedstängning. (Politiken)

📈 BokhandelsLyft. Statistik från Census Bureau visar att försäljningen i fysisk bokhandel landade på 547 miljoner dollar i mars, en ökning med 34,7 % jämfört med det katastrofala 2020. Men det är fortfarande lägre än 2019 då marsförsäljning låg på 587 miljoner dollar. (ShelfAwareness)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.