ANNONS

Upprörda ljudboksfans rasar mot 1 april-skämt: ”Sånt får man inte skämta om”

Judie Böcker och hennes kompis gick på aprilskämtet och begav sig till Friends Arena idag, den 1 april. Foto: iStock. (Personerna på bilden har inget med artikeln att göra)

Ett hundratal förväntansfulla ljudbokslyssnare samlades utanför Friends Arena på onsdagen. De hade missat att Ljudbokslunchen var ett aprilskämt.

– Jag har tagit ledigt i eftermiddag för att jag hoppades få höra Stefan Sauk eller någon av mina andra favoriter idag. Men nu är det vissa som skriver på sociala medier att det är ett aprilskämt, säger Judie Böcker, en av de inbitna ljudbokslyssnare som blev överlyckliga när de i morse läste nyheten om Ljudboksfestivalen och nu är besvikna.

Det slog dig aldrig att det var ett aprilskämt?
– Nej, jag läste i tidningen att alla aprilskämt är inställda i år på grund av corona. Till och med Google har ju valt att stå över. Det ska inte vara några aprilskämt i år, det har jag läst på DN eller Facebook eller någonstans.

Okej, men om vi säger att det är ett aprilskämt? Alltihop, både ljudbokslunchen och Ljudboksfestivalen.
– Varför skulle jag lita på er? Ni kanske bara försöker lura mig att gå härifrån? De ska ju bara släppa in 50 personer på grund av det där coronaförbudet och du ser ju att det är minst hundra personer här.

Efterhand som tiden går lämnar de flesta personerna området runt Friends Arena. Några skrattar och tycker det var lite kul att de faktiskt blev så lurade att de tog sig till arenan. De tar på sig hörlurar och börjar lyssna på ljudböcker.

Men Judie och hennes väninna, som inte vill vara med på bild och först påstår att hon heter Selma Lagerlöf, stannar kvar. De tänker inte ge upp.

– Vad är det värsta som kan hända? Att ljudbokslunchen var ett skämt. Men då är vi i alla fall först i kön när de släpper biljetterna till Ljudboksfestivalen, säger Selma.

Boktugg gör ett sista försök att förklara att alltihop var ett aprilskämt, men det verkar väldigt svårt eftersom de är helt övertygade om att myndigheterna förbjudit aprilskämt 2020. Sedan börjar de båda tjejerna gapskratta.

– Haha, ni gick på det! Ni trodde verkligen att vi trodde på aprilskämtet, men i själva verket var det ni som blev lurade för att ni trodde att vi trodde på det!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL