ANNONS

Dagens boktips med mera – 20 september 2019

Bakom den kända tv-serien Game of Thrones finns författaren George R. R. Martins serie Sagan om is och eld. Dessutom: idag släpps det massor av nya böcker.

Rekordmånga nya böcker idag, och en del succéartad tv som började som bok.

Tennis och våldsam fantasy på dagens datum

En del författare jobbar länge i det undanskymda innan det verkligen händer något stort. Dagens födelsedagsgris heter George R. R. Martin, och är en amerikansk författare. Han skriver förutom böcker också manus till tv. Hans mest kända serie heter Sagan om is och eld, och den utgör grunden för tv-serien … Game of thrones, en av de största succéerna under senare år.

Vill du hellre läsa böckerna, så är det bara att börja här: Kampen om järntronen, Kungarnas krig, Svärdets makt, Kråkornas fest, Drakarnas dans. I Riddaren av de sju kungarikena finns tre berättelser som utspelar sig 90 år före händelserna i huvudserien.

Idag dog också författaren Thomas McGrath år 1990. På en muntrare not kan vi även se att det just idag skedde något kul inom tennissporten. Den 20 september 1973 vann nämligen Billie Jean King, mot Bobby Riggs, efter att ha blivit utmanad av honom. Händelsen lyfts då och då fram som en vattendelare för när allmänheten började acceptera damtennisen. Lite väl sent, tycker vi, och det bevisade ju också Billie Jean King.

Böcker med ordet tennis i titeln? Grus, gräs och kärleken till en liten stad : min berättelse om en livsresa med tennis, passion, musik, konflikter och jantelag, Tennisens stjärnor, Federer : tidernas tenniskung, Tennisspelarna, och Epic: John McEnroe, Björn Borg, and the Greatest Tennis Season Ever.

Nya böcker som släpps idag

Idag någon sorts nytt rekord, tror vi, och räknar in 183 nya böcker som ges ut på svenska. Bland dem flera böcker om mat och många barnböcker. Här är ett axplock:

Trohet

Trohet

En enhörning till jul

En enhörning till jul

Hjärtats bokhandel

Hjärtats bokhandel

Bitterljuva dagar

Bitterljuva dagar

Denna dag i Boktuggs historia – 20 september

2018 kunde ni läsa att Helena Lindstedt ny utvecklingschef när Norstedts Förlagsgrupp möblerar om, Jennie Sjöström: Libris tappade försäljning när egna nätbokhandeln lades ner och Bonnierförlagen och Bookbeat öppnar ljudboksstudio på Bokmässan. Men också att Kickstarter vill hjälpa indiebokhandlare få del av förhandsordrar.

2017 skrev vi om att Biblio ska ge låntagarna en bättre användarupplevelse av ljudböcker och Astrid Lindgren-konferensen slår ett slag för läsning och självständigt tänkande

2016 berättade vi att Nu kan Akademibokhandelns kunder leta böcker på nätet, boka och hämta ut i butik

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL