Egmont Publishing AB

Egmont ger ut några av landets mest populära barnböcker och serieböcker, samt ett flertal reportage- och faktaböcker från förlagets tidskriftsverksamhet.

Barn- och ungdomsböcker

Egmont har under nästan ett decennium varit utgivare för två av Sveriges mest lästa och produktiva barnboksförfattare – Sören Olsson och Anders Jacobsson. Flera generationer av svenskar har växt upp med Sune, Håkan Bråkan och Bert, och än idag fortsätter dessa färgstarka karaktärer att roa och locka till skratt hos både barn och vuxna.

På barnbokssidan återfinns även en mängd böcker om världens starkaste och snällaste björn, Bamse, en ny dagboksserie om den populära seriehästen Mulle, och en rad både nya och klassiska Disney-figurer. Dessutom, olika fakta- och handböcker till spelfenomen som Minecraft, Pokémon GO och Roblox.

ANNONS
Vuxenböcker

För vuxna läsare finns ett stort utbud av böcker från Egmonts tidskriftsverksamhet och inom olika intresseområden, såsom båtar, bilar, interiör och design, resor, träning och hälsa. Böcker som i de flesta fall författats av Egmonts egna passionerade redaktionsmedarbetare. Bland den senaste tidens boknyheter återfinns till exempel Naturens Apotek, Roadtrip – USA:s bästa bilresor, Stora boken om SAAB och Fyra årstider i vegoköket.

Serieböcker

Som landets största utgivare av serier erbjuder Egmont ett stort och brett utbud av både tidningar, album och böcker för små och stora serieälskare. På album- och boksidan samsas klassiska seriefavoriter som Fantomen, Batman, Kalle Anka, Bamse och 91:an, med vassa satir- och komediserier som #sverige, Carpe Diem, Hälge och Herman Hedning. För samlare och serienostalgiker finns även ett flertal årgångsböcker och samlade verk från populära serieskapare.

Om Egmont

Egmont Publishing är ett av Sveriges ledande medieföretag och publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Egmont har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar.

ANNONS

Läs mer på www.egmont.se

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>