fbpx

Bonnierförlagen och Bookbeat öppnar ljudboksstudio på Bokmässan

Under Bokmässan kan besökarna testa sin röst i Bonniers ljudstudio. Foto: iStock

Under Bokmässan i Göteborg låter Bookbeat och Bonnierförlagen besökarna prova på hur det är att läsa in ljudböcker och tävla om medverkan i en riktig produktion.

Går du och drömmer om att låna ut din röst till en ljudbok? På Bokmässan får du chansen att prova på hur det är att jobba som inläsare. I Bonnierförlagens och Bookbeats ljudstudio kan alla som vill testa att läsa in en bit ur en bok. Deltagarna får välja bland texter ur olika genrer – spänning, skönlitteratur, klassiker, barn och fakta.

– På Bonnierförlagen och BookBeat blir vi ofta kontaktade med frågor om hur man kan bli en inläsare, hur vi väljer inläsare och hur en ljudboksinläsning går till. Det känns därför väldigt roligt att tillsammans med BookBeat kunna erbjuda besökare på årets Bokmässa att komma till vår ljudstudio för att testa eller bara ställa frågor till oss som jobbar med ljudböcker, säger Jenny Bjuhr Berggren, Kommunikationsdirektör på Bonnierförlagen.

– Vi har precis byggt en egen ljudstudio och passar nu på att inviga den tillsammans med besökarna på Bokmässan. Torsdagen den 27 september öppnar vi studion för alla som vill komma och prova sin röst. Vi hoppas på stort intresse och ser med spänning fram emot denna roliga ljudboksaktivitet, säger Johanna Hansen, Förlagschef på Bonnier Audio.

ANNONS

Dessutom kan man tävla om att vara med och läsa in en riktig ljudbok i höst. Den som vill vara med i tävlingen väljer att provläsa en av texterna ur Åsa Hellbergs bok Laholmsflickan som ges ut på Bonnier Bookery i höst. Till produktionen söker förlaget en manlig och en kvinnlig röst till mindre roller i boken. De som vinner får komma till den riktiga studion i Stockholm och läsa in sitt bidrag under hösten.

En producent från Bonnier Audio kommer att finnas på plats i studion och vägleda de som provläser. Författaren Åsa Hellberg samt skådespelaren Magnus Roosmann kommer också att finnas till hands vid ett par tillfällen. Studion är öppen för provinläsning under Bokmässan torsdag kl 13-16 och fredag-söndag kl 11-16.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny