ANNONS

Bonnierförlagen och Bookbeat öppnar ljudboksstudio på Bokmässan

Under Bokmässan kan besökarna testa sin röst i Bonniers ljudstudio. Foto: iStock

Under Bokmässan i Göteborg låter Bookbeat och Bonnierförlagen besökarna prova på hur det är att läsa in ljudböcker och tävla om medverkan i en riktig produktion.

Går du och drömmer om att låna ut din röst till en ljudbok? På Bokmässan får du chansen att prova på hur det är att jobba som inläsare. I Bonnierförlagens och Bookbeats ljudstudio kan alla som vill testa att läsa in en bit ur en bok. Deltagarna får välja bland texter ur olika genrer – spänning, skönlitteratur, klassiker, barn och fakta.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

– På Bonnierförlagen och BookBeat blir vi ofta kontaktade med frågor om hur man kan bli en inläsare, hur vi väljer inläsare och hur en ljudboksinläsning går till. Det känns därför väldigt roligt att tillsammans med BookBeat kunna erbjuda besökare på årets Bokmässa att komma till vår ljudstudio för att testa eller bara ställa frågor till oss som jobbar med ljudböcker, säger Jenny Bjuhr Berggren, Kommunikationsdirektör på Bonnierförlagen.

– Vi har precis byggt en egen ljudstudio och passar nu på att inviga den tillsammans med besökarna på Bokmässan. Torsdagen den 27 september öppnar vi studion för alla som vill komma och prova sin röst. Vi hoppas på stort intresse och ser med spänning fram emot denna roliga ljudboksaktivitet, säger Johanna Hansen, Förlagschef på Bonnier Audio.

Dessutom kan man tävla om att vara med och läsa in en riktig ljudbok i höst. Den som vill vara med i tävlingen väljer att provläsa en av texterna ur Åsa Hellbergs bok Laholmsflickan som ges ut på Bonnier Bookery i höst. Till produktionen söker förlaget en manlig och en kvinnlig röst till mindre roller i boken. De som vinner får komma till den riktiga studion i Stockholm och läsa in sitt bidrag under hösten.

En producent från Bonnier Audio kommer att finnas på plats i studion och vägleda de som provläser. Författaren Åsa Hellberg samt skådespelaren Magnus Roosmann kommer också att finnas till hands vid ett par tillfällen. Studion är öppen för provinläsning under Bokmässan torsdag kl 13-16 och fredag-söndag kl 11-16.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Amerikanska författaren Terry Goodkind är död

Terry Goodkind är mest känd för sin fantasyserie Sanningens svärd (Sword of Truth) vars första elva delar översattes till svenska (uppdelade i totalt 25 delar) av B Wahlströms och Damm förlag under 90- och 00-talen. Serien har sålt i över 25 miljoner exemplar världen över och blivit översatt till fler än 20 språk. Den låg också till grund för tv-serien Legend of the Seeker som sändes 2008–2010.
Goodkind hade dyslexi och började skriva först som 45-åring. Han debuterade år 1994 med Wizard’s first rule (Sökaren och Trollkarlens första regel i den svenska översättningen).

Läs hela artikeln »