fbpx

Dagens boktips med mera 16 augusti 2019

Den 16 augusti 2019 kommer bland annat dessa tre titlar ut - tillsammans med över 200 andra. Bakgrundsfoto: iStock. Montage: Boktugg.

Idag kommer det sjukt många nya böcker. Dessutom gratulerar vi Fredrik Wikingsson och Steve Sem-Sandberg som fyller år.

Tyckte du att det kom många nya titlar igår? Nästan hundra. Idag är det ännu fler, åtminstone 150 och en bra bit över 200 när man räknar in olika format. Inte lätt att välja ut ett dussin eller så under sådana förutsättningar.

Födelsedagar

Idag hittar vi massor av författare att gratulera. Fredrik Wikingsson, som förutom programledare också är framgångsrik författare till bland annat Tårtgeneralen, fyller 46 år. Steve Sem-Sandberg fyller 61 år. Han är framförallt känd för sina tre löst sammanhängande romaner TheresAllt förgängligt är bara en bild och Ravensbrück samt för dokumentärromanen De fattiga i Lódź. Om en dryg månad kommer hans nya bok W.

Går vi längre tillbaka i tiden och minns dem som inte längre lever hittar vi legendaren Charles Bukowski som föddes den 16 augusti 1920.

Andra författare födda idag: Hugo Gernsback, amerikansk science fiction-författare (1884), Lawrence av Arabien (1888).

ANNONS

Några böcker som släpps idag

Idag kommer det väldigt många nya titlar, över 250 stycken. En hel del är läromedel och vi kan inte lista alla böcker, så det blir ett litet axplock. Klicka på titeln för att läsa mer om boken.

Nattspår

Nattspår

Källkritik

Källkritik

Tomater

Tomater

Absoluta bevis

Absoluta bevis

Idag för några år sedan

Minns du vad Boktugg skrev om för ett år sedan? Jo, två av rubrikerna var Bokbranschen och den brutala digitaliseringen eller jakten på nya affärsmodeller och Få bättre resultat på högskoleprovet med hjälp av ny bok.

Idag för två år sedan skrev vi en artikel som berör många bokälskare: Skänka eller slänga böcker – så här tas begagnad litteratur om hand. För fyra år sedan var The New York Times i bråk med amerikansk senator om bästsäljarlista.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny