Den 16 augusti 2019 kommer bland annat dessa tre titlar ut - tillsammans med över 200 andra. Bakgrundsfoto: iStock. Montage: Boktugg.

Dagens boktips med mera 16 augusti 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Idag kommer det sjukt många nya böcker. Dessutom gratulerar vi Fredrik Wikingsson och Steve Sem-Sandberg som fyller år.

Tyckte du att det kom många nya titlar igår? Nästan hundra. Idag är det ännu fler, åtminstone 150 och en bra bit över 200 när man räknar in olika format. Inte lätt att välja ut ett dussin eller så under sådana förutsättningar.

Födelsedagar

Idag hittar vi massor av författare att gratulera. Fredrik Wikingsson, som förutom programledare också är framgångsrik författare till bland annat Tårtgeneralen, fyller 46 år. Steve Sem-Sandberg fyller 61 år. Han är framförallt känd för sina tre löst sammanhängande romaner TheresAllt förgängligt är bara en bild och Ravensbrück samt för dokumentärromanen De fattiga i Lódź. Om en dryg månad kommer hans nya bok W.

Går vi längre tillbaka i tiden och minns dem som inte längre lever hittar vi legendaren Charles Bukowski som föddes den 16 augusti 1920.

Andra författare födda idag: Hugo Gernsback, amerikansk science fiction-författare (1884), Lawrence av Arabien (1888).


ANNONS


Några böcker som släpps idag

Idag kommer det väldigt många nya titlar, över 250 stycken. En hel del är läromedel och vi kan inte lista alla böcker, så det blir ett litet axplock. Klicka på titeln för att läsa mer om boken.

Nattspår

Nattspår

Källkritik

Källkritik

Tomater

Tomater

Absoluta bevis

Absoluta bevis

Idag för några år sedan

Minns du vad Boktugg skrev om för ett år sedan? Jo, två av rubrikerna var Bokbranschen och den brutala digitaliseringen eller jakten på nya affärsmodeller och Få bättre resultat på högskoleprovet med hjälp av ny bok.

Idag för två år sedan skrev vi en artikel som berör många bokälskare: Skänka eller slänga böcker – så här tas begagnad litteratur om hand. För fyra år sedan var The New York Times i bråk med amerikansk senator om bästsäljarlista.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL