ANNONS

Penguin Random House lanserar plattform för författarevenemang

Rangan Chatterjee är en av författarna som kan bokas som föredragshållare genom Penguin Connect. Foto: Susan Bell

Den nya plattformen Penguin Connect kopplar ihop författare med näringsliv genom event som föredrag och workshops. 

Penguin Connect är en plattform där organisationer och företag kan hitta författare (med koppling till Penguin Random House) att anlita för olika former av evenemang, som workshops, föredrag och utbildningar. I nuläget finns åtta författare presenterade på sajten.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

”I upptakten inför lanseringen har vi än så länge levererat författarevenemang till Facebook, Snapchat, BBC Studios, Accenture och Google med flera, med författare som Dr Rangan Chatterjee, Sara Milne Rowe, James O’Brien, Melissa Hemsley, Humza Arshad and Francesca Martinez”, säger Penguin Random House enligt Bookseller.

Utåt framhäver man syftet att inspirera till personlig och professionell utveckling hos de anställda inom organisationerna, och därmed bidra till mer framgångsrika företag. I förlängningen ska Connect förstås leda till bredare genomslag för författarna.

”Connect bidrar dels till extra intäktskällor för författarna i form av arvoden och bokförsäljning och dels till att skapa nya målgrupper för författarnas verk”, menar förlaget.

Kostnaden anpassas efter varje kund och beror på evenemangets storlek, vem författaren är och hur många böcker som berörs.

ANNONS

– Vi ser fram emot att få största möjliga spridning inom företagsvärlden för våra författare, säger Jonathan Phillips, chef för Penguin Connect, till Bookseller.

En stor satsning på att koppla ihop författarskap med näringslivet, med andra ord.

I Sverige har vi några liknande exempel på trenden att marknadsföra författare som föredragshållare, exempelvis hur Volante jobbar med sin talaragentur.

Även Brombergs satsar på föredrag genom ett samarbete med Elite hotels, och Norstedts anordnar författarträffar med biljettförsäljning – fast dessa båda förlag riktar sig mer mot läsare.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se