Penguin Random House lanserar plattform för författarevenemang

Rangan Chatterjee är en av författarna som kan bokas som föredragshållare genom Penguin Connect. Foto: Susan Bell

Den nya plattformen Penguin Connect kopplar ihop författare med näringsliv genom event som föredrag och workshops. 

Penguin Connect är en plattform där organisationer och företag kan hitta författare (med koppling till Penguin Random House) att anlita för olika former av evenemang, som workshops, föredrag och utbildningar. I nuläget finns åtta författare presenterade på sajten.

”I upptakten inför lanseringen har vi än så länge levererat författarevenemang till Facebook, Snapchat, BBC Studios, Accenture och Google med flera, med författare som Dr Rangan Chatterjee, Sara Milne Rowe, James O’Brien, Melissa Hemsley, Humza Arshad and Francesca Martinez”, säger Penguin Random House enligt Bookseller.

Utåt framhäver man syftet att inspirera till personlig och professionell utveckling hos de anställda inom organisationerna, och därmed bidra till mer framgångsrika företag. I förlängningen ska Connect förstås leda till bredare genomslag för författarna.

”Connect bidrar dels till extra intäktskällor för författarna i form av arvoden och bokförsäljning och dels till att skapa nya målgrupper för författarnas verk”, menar förlaget.

Kostnaden anpassas efter varje kund och beror på evenemangets storlek, vem författaren är och hur många böcker som berörs.

– Vi ser fram emot att få största möjliga spridning inom företagsvärlden för våra författare, säger Jonathan Phillips, chef för Penguin Connect, till Bookseller.

En stor satsning på att koppla ihop författarskap med näringslivet, med andra ord.

I Sverige har vi några liknande exempel på trenden att marknadsföra författare som föredragshållare, exempelvis hur Volante jobbar med sin talaragentur.

Även Brombergs satsar på föredrag genom ett samarbete med Elite hotels, och Norstedts anordnar författarträffar med biljettförsäljning – fast dessa båda förlag riktar sig mer mot läsare.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL