fbpx

Forum ger ut Michelle Obamas memoarer i november 2018

Michelle Obamas memoarer får den engelska titeln Becoming. Foto: Chuck Kennedy 2013/Wikimedia Commons

Michelle Obamas memoarer släpps den 13 november 2018 på 24 olika språk, däribland svenska. Bokförlaget Forum knep rättigheterna till den förra presidentfruns efterlängtade bok.

För ganska exakt ett år sedan skrev vi om att Barack och Michelle Obama får 589 miljoner för att skriva sina memoarer. Penguin Random House blev det lyckliga förlag som vann auktionen om originalrättigheterna till det förra presidentparets böcker. Vi skrev även om att Bonniers vann den svenska budgivningen (som enligt ryktet översteg 4,4 miljoner kronor) för paret Obamas böcker: Albert Bonniers förlag ska ge ut Barack Obamas nästa bok, precis som hans tidigare, och Forum får äran att publicera Michelle Obamas efterlängtade memoarer.

Nu är både releasedatum och titel satt för Michelle Obamas bok. Becoming är den amerikanska titeln på den före detta presidenthustrun memoarer som kommer att släppas den 13 november 2018 i en gemensam världsrelease. Enligt förläggare Anders Sjöqvist på Forum kommer den svenska titeln att släppas senare.

ANNONS

Michelle Obama skriver i sina memoarer bland annat om barndomen i Chicago, sina personliga med- och motgångar, och givetvis om tiden i Vita huset vid maken Barack Obamas sida.

– Att skriva den här boken har varit en djupt personlig upplevelse. Det har tillåtit mig att för första gången ärligt reflektera över den oväntade bana som mitt liv tagit. I den här boken skriver jag om mina rötter och om hur en liten flicka från Chicagos South Side hittade sin röst och utvecklade sin förmåga att använda den för att stärka andra. Jag hoppas att min resa inspirerar läsare så att de kan hitta mod nog att bli vem de än vill. Jag längtar efter att få dela med mig av min historia, säger Michelle Obama om sin bok.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

ANNONS
Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.