Pasta wizard

Pasta wizard
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2024-09-27
SABQcaa
ISBN 9789127188747

 flera år har Oskar Montano rest runt i Italien och världen för att hitta de godaste pastarätterna. Oskars kärlek till pasta började tidigt i barndomen med hans italienska morfars oxsvansragu varje söndag. Efter tio år av pizzadegnörderi och boken Pizza wizard är fokus nu på pasta och vad det är som gör att det är så bra comfortmat.

Tusentals tester med olika mjöler och blandningar har knådats för att hitta den ultimata pastadegen och de bästa recepten för både färsk och torkad pasta. Följ med på Oskars jakt där han bjuder på sina favoritpasta-rätter från olika platser i Italien.

Pasta wizard är en manual för att göra perfekt hand­gjord pasta. Lär dig blanda mjöl, vatten och ägg till små konstverk. Boken innehåller sju olika grunddegar på allt från silkeslen äggpasta och deg utan ägg med lite tuggmotstånd till luftig gnocchideg, och förslag på ett 15-tal färska pastasorter du kan göra av degarna.Utöver det innehåller boken ett 40-tal pastarätter som funkar lika bra med både färsk och torkad pasta – raguer, klassiker, fylld pasta och minestra (pasta i soppa). Avslutningsvis finns ett litet kapitel med dolci, sötsaker, som är extra goda efter en pastamiddag.

Oskar Montano är delägare och grundare till pizze­riorna 800 Grader och 800 Grader Slice i Stockholm. Han har starka band till Rom och är uppfödd med italiensk mat.