Maria Åhlin blir ny agent på Rabén & Sjögren Agency

Maria Åhlin anställs som ny agent på Rabén & Sjögren Agency. Foto: Pressbild.

Rabén & Sjögren Agency anställer nu Maria Åhlin som agent. Hon ersätter Lillevi Cederin som går i pension under sommaren och har redan jobbat ett år i agenturen på frilansbasis.

– Efter ett år av frilansarbete på agenturen så är jag otroligt glad över att få kliva upp på heltid och arbeta med Rabén & Sjögren och B. Wahlströms fantastiska författare som jag har läst sedan barnsben, säger Maria Åhlin, ny agent på Rabén & Sjögren Agency, i ett pressmeddelande.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

Maria Åhlin har tidigare arbetat på flera agenturerna Albatros Agency och Partners in Stories, men innan dess även hunnit arbeta som koordinator hos den ideella föreningen Läsrörelsen.

Förlagsagenturen säljer rättigheterna till Rabén & Sjögren och B. Wahlströms författare utomlands. Rabén & Sjögren Agency har i över sextio år sålt rättigheter utomlands och har sett till att hela världen kunnat läsa Astrid Lindgrens böcker, Alfons Åberg och Mamma Mu. 

Trots stora förändringar i bokbranschen på senare år har agenturen anpassat sig och fortsatt sett till att förlagens författare nått ut på den internationella marknaden. Ett exempel är Emma Adbåge som hittat nya läsare i världen, och bland annat erhållit Tysklands prestigefyllda barn- och ungdomslitteraturpris Deutscher Jugendliteraturpreis.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

– Utlandsförsäljningen är ett väldigt viktigt ben för Rabén & Sjögren och B. Wahlströms. Det ger både fina intäkter för oss och våra författare, och sprider också vår utgivning runt om i världen. Att få in en agent med den bakgrunden och den energin som Maria har, känns fantastiskt bra, och helt i linje med vårt fortsatta arbete på agenturen, säger Jenni Blom Castenfors, förlagschef på Rabén & Sjögren, i samma pressmeddelande. 

Maria Åhlin ersätter Lillevi Cederin som går i pension under sommaren.

Norstedts Förlagsgrupp grundades 1823 och är Sveriges äldsta förlag. I Norstedts Förlagsgrupp ingår Norstedts, Rabén & Sjögren, B Wahlströms, Tiden, Brombergs och Printz Publishing. Norstedts Förlagsgrupp ägs av Storytel.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.