Sandra Axelsson debuterar med Alice och Liten

Sandra Axelsson.

Jag har alltid drömt om att skriva en bok och att bli författare, men jag har alltid tänkt att jag ska skriva en skönlitterär bok. En gång när min äldsta dotter var ledsen och jag skulle distrahera henne med en saga växte idéen att skriva en barnbok fram. Jag gillar dessutom att rita, måla och teckna vilket gjorde att en illustratör föddes samtidigt som författaren. Mina illustrationer till debutboken har tagit mycket tid, men samtidigt har det varit otroligt roligt och rogivande. Jag blir uppslukad av illustrationerna, och kan koppla bort allt under tiden som jag målar. Det har varit härliga, om än sena kvällar för att skapa bilderna till Alice och Liten.

Jag har alltid gillat att läsa och jag tycker att det är viktigt att läsa för sina barn. Jag och min man började tidigt att läsa böcker för våra döttrar. Vi gjorde det egentligen inte för att vi tror att de förstod utan för att mysa och skapa en rutin. Det har lett till att vår äldsta dotter aldrig vill gå och lägga sig utan att få lyssna på en bok. Som belöning är hon väldigt duktig på att prata och har ett brett ordförråd. Jag hoppas att jag kan skapa läslust bland andra barn med min bok. 

Min andra önskan är att barn som läser boken om Alice och Liten ska reagera på ungefär samma sätt som min dotter gör när jag läser den för henne. Hon sätter händerna för ögonen, drar upp benen och sparkar med fötterna. Som att hon vill hjälpa den busiga Liten att inte bli upptäckt på alla sina upptåg. Fast egentligen vet hon att det är bra att vara som Liten. För barn ska väl vara nyfikna, vetgiriga och lite busiga?

Alice och Liten

Alice och Liten

Alice har en hemlighet! Det bor en märklig blå filur med antenner och svans i hennes garderob. ­Alice kallar ­honom Liten och de leker hela dagarna. Men det är inte lätt för Alice att se till att ingen ­upptäcker hennes hemliga kompis, för Liten är nämligen både busig och nyfiken Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.