Karolina Schütze och LB Förlag i nytt flerboksavtal

– Det känns så roligt att LB väljer att göra den här stora satsningen på min nya serie. Genom att blanda det klassiska pusseldeckarformatet med filosofi vill jag inte bara underhålla läsaren, utan också att väcka tankar och reflektioner om människans gåtfulla drivkrafter. Jag har alltid älskat smarta pusseldeckare i vackra miljöer, som Agatha Christies och Maria Langs böcker. För mig är det eskapism och underhållning i den bästa kombinationen, säger Karolina Schützer. Foto: Pressbild.

🤝 Nytt kontrakt. Karolina Schützer har nått stora framgångar med debuten Under stjärnorna i Paris och uppföljaren Snöfall över Paris. Böckerna har legat högt på topplistorna, sålt i över 75 000 exemplar och nominerats till flera fina priser. Nu skriver LB Förlag avtal med Karolina Schützer på en ny pusseldeckarserie i Agatha Christie-stil – Mord för Filosofiska klubben och utspelar sig i hennes hemstad Uppsala. Första boken Dödens lustgård kommer i oktober 2024.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.