Inger Frimansson byter förlag – ny bok kommer på LB Förlag 2022

Författaren Inger Frimansson.
Författaren Inger Frimansson. Foto: Göran Segeholm.

Populära författaren Inger Frimansson väljer LB Förlag för sin nästa bok Flyktdjur som utkommer hösten 2022. Det blev klart på torsdagen.

– Jag har alltid beundrat Inger Frimanssons förmåga att skildra helt vanliga människor som går över gränsen. Hon ställer moraliska frågor som borde vara lätta att svara på, men där man som läsare inte alltid intar den hållning man själv förväntat sig, säger LB Förlags vd och grundare Louise Bäckelin, i ett pressmeddelande.

Inger Frimansson har gett ut över 40 böcker och översatts till 16 olika språk. Hon debuterade skönlitterärt 1984 och slog igenom stort med God natt min älskade (1998), som utsågs till Årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin.

Men hon har skrivit böcker i många olika genrer, från barn- och ungdomslitteratur till deckare, och har särskilt rosats för sina psykologiska thrillers, som Skuggan i vattnet (2005). Louise Bäckelin har tidigare gett ut just Frimanssons Skuggan i vattnet i ett uppmärksammat projekt, där konstnären Charlotte Gyllenhammar gjorde omslaget till en specialutgåva. Frimansson har även medverkat i antologin DramaQueens som Louise Bäckelin gav ut under sin tid som vd på Pocketförlaget:

– Det är fantastiskt att få återknyta kontakten med Inger Frimansson i och med familjedramat Flyktdjur och alla vi på förlaget är förväntansfulla inför utgivningen.

I början av 2020 meddelades att Inger Frimansson skulle släppa en fristående fortsättning på Justine-serien, Fågelbarnet, hos HarperCollins som även återutgav två tidigare böcker (Skuggan i vattnet och God natt min älskade).

Just nu är hon aktuell med en kriminalnovell i antologin Mord och ingen julefrid.

Hösten 2022 utkommer Inger Frimansson med Flyktdjur på LB Förlag.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.