Louise Bäckelin: Svårare för oberoende förlag att synas

Louise Bäckelin Foto: © 2017 Fotograf Anna-Lena Ahlström

Louise Bäckelin, LB Förlags grundare och vd, har märkt en oroande trend i att det blir allt svårare för oberoende förlag att synas på streamingtjänsterna, tror på feelgood som sommarläsning och ser fram emot en intensiv höst.

Vilka trender har du sett under våren? 
– Om vi pratar utgivningstrender så tänker jag på pusseldeckare. Smarta intriger utan alltför blodiga mord. Andra trender är att det blir allt svårare för oberoende förlag att synas på de stora streamingtjänsterna. Och så AI förstås, som trendar i alla samtalsämnen.

Vilka titlar tror du på inför hösten? 
Dödens lustgård av Karolina Schützer.

Vad ser du fram emot i höst? 
– Hösten är alltid intensiv i vår bransch. Det är mässor och litterära priser och en förhoppningsvis stark julhandel. På LB Förlag har vi en fullmatad utgivningslista med både skönlitteratur och fyrfärgsfakta och jag ser verkligen fram emot kommande lanseringar.

Vad läser svenskarna i sommar?
 – Det blir nog mycket feelgood i sommar tänker jag. Härliga böcker för hängmattan.

Vad läser du själv i sommar? 
– På sommaren unnar jag mig lyxen att läsa andra förlags utgivning. I fysiskt format.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.