Dödens lustgård

Dödens lustgård
Serie Mord för Filosofiska klubben
Författare
Medverkande
Förlag Louise Bäckelin Förlag
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor300
Vikt0
Utgiven2024-10-02
SABHc.01
ISBN 9789177997214

Champagnen flödar under den blåsvarta himlen i Botaniska trädgården i Uppsala, men kvällen får ett abrupt avslut när den unge doktoranden Carl-Henrik hittas död på festen. Han har fallit från en hög balkong inne i det tvåhundra år gamla orangeriet. Omständigheterna kring hans död är oklara.

När filosofistudenten Liam förlorar både jobbet och kärleken bestämmer han sig för att återuppväcka ett mytomspunnet filosofiskt sällskap. Den person som vet mest om sällskapet är den kända journalisten Greta Sparre som nyligen tvingats gå i pension. En oväntad vänskap växer fram mellan de två och tillsammans startar de Filosofiska klubben, där de ska dricka rödvin och prata filosofi.

Men starten för Greta och Liams nya klubb blir inte så lugn som de tänkt sig. En sensommarkväll i september hamnar de på den ödesdigra festen i orangeriet. Greta och Liam dras in i ett nät av lögner, hemligheter och filosofiska dilemman som omger dödsfallet. Snart är Greta och Liam själva i stor fara och ställs inför frågan: får man döda en människa för att skydda en annan?

Dödens lustgård är en pusseldeckare om lögner, kärlek och om människans gåtfulla drivkrafter. Det är den första delen i serien Mord för Filosofiska klubben.

KAROLINA SCHÜTZER, född 1984, är journalist och författare. Efter tio år som reporter, redaktör och programledare på Sveriges Television lämnade hon Stockholms innerstad för ett lugnare liv i Uppsala tillsammans med sin man, deras tre barn och katt. Vid sidan av skrivandet arbetar hon vid Uppsala universitet. Hon debuterade 2023 med succén Under stjärnorna i Paris som nominerats till flera priser och toppat bästsäljarlistorna. Dödens lustgård är hennes tredje roman.