fbpx

Inger Frimansson byter förlag till Harper Collins – skriver uppföljare om Justine Dalvik efter 15 år

Inger Frimansson. Foto: Privat

Inger Frimansson byter förlag till Harper Collins som under våren ger ut den nyskrivna romanen Fågelbarnet, samt de två första böckerna om Justine i nyutgåva.

De två första böckerna om Justine Dalvik, God natt min älskade och Skuggan i vattnet (ursprungligen utgivna på Norstedts), korades båda till Årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin. 

Efter 15 år kommer nu den omtyckta karaktären Justine tillbaka i den efterlängtade fristående fortsättningen Fågelbarnetsom släpps i maj. Samtidigt ges de två första böckerna om Justine ut i nyutgåva, som pocket och ljudbok.

ANNONS

– Det är länge sedan jag hade sådan här skrivlust och det är så roligt att hitta tillbaka till den känslan igen. Jag kan inte sova på nätterna nu – historien snurrar i huvudet och det gäller att hänga med! Jag är så glad över den här nya boken om Justine och över att samarbeta med HarperCollins. Det är också roligt att de två första böckerna om Justine får nytt liv nu i och med att de ges ut i nyutgåva, säger Inger Frimansson.

Inger Frimansson (född 1944) har givit ut över 40 böcker och är en av Sveriges mest älskade och prisbelönta författare. Hon har översatts till 15 språk. Som en av de ledande inom den psykologiska thrillergenren har hon hyllats för sitt sätt att skildra relationer och har beskrivits som en mästare på att bygga upp en smygande spänning.

– Vi upptäckte att vi var flera på förlaget som hade Inger Frimansson som en av våra absoluta favoritförfattare. Hon har en exceptionell förmåga att skriva oerhört kvalitativ, suggestiv spänning på ett sätt som kryper under huden och genom alla samhällslager. Jag och resten av HarperCollins-teamet är så glada över att få samarbeta med Inger och hennes agent Maria Enberg. Vi ska göra allt för att Justine Dalvik-böckerna ska få maximalt ljus och hitta både nya och gamla läsare, säger Carina Nunstedt, förlagschef på Harper Collins Nordic.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny