Inger Frimansson. Foto: Privat

Inger Frimansson byter förlag till Harper Collins – skriver uppföljare om Justine Dalvik efter 15 år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Inger Frimansson byter förlag till Harper Collins som under våren ger ut den nyskrivna romanen Fågelbarnet, samt de två första böckerna om Justine i nyutgåva.

De två första böckerna om Justine Dalvik, God natt min älskade och Skuggan i vattnet (ursprungligen utgivna på Norstedts), korades båda till Årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin. 


ANNONS


Efter 15 år kommer nu den omtyckta karaktären Justine tillbaka i den efterlängtade fristående fortsättningen Fågelbarnetsom släpps i maj. Samtidigt ges de två första böckerna om Justine ut i nyutgåva, som pocket och ljudbok.

– Det är länge sedan jag hade sådan här skrivlust och det är så roligt att hitta tillbaka till den känslan igen. Jag kan inte sova på nätterna nu – historien snurrar i huvudet och det gäller att hänga med! Jag är så glad över den här nya boken om Justine och över att samarbeta med HarperCollins. Det är också roligt att de två första böckerna om Justine får nytt liv nu i och med att de ges ut i nyutgåva, säger Inger Frimansson.

ANNONS

Inger Frimansson (född 1944) har givit ut över 40 böcker och är en av Sveriges mest älskade och prisbelönta författare. Hon har översatts till 15 språk. Som en av de ledande inom den psykologiska thrillergenren har hon hyllats för sitt sätt att skildra relationer och har beskrivits som en mästare på att bygga upp en smygande spänning.

– Vi upptäckte att vi var flera på förlaget som hade Inger Frimansson som en av våra absoluta favoritförfattare. Hon har en exceptionell förmåga att skriva oerhört kvalitativ, suggestiv spänning på ett sätt som kryper under huden och genom alla samhällslager. Jag och resten av HarperCollins-teamet är så glada över att få samarbeta med Inger och hennes agent Maria Enberg. Vi ska göra allt för att Justine Dalvik-böckerna ska få maximalt ljus och hitta både nya och gamla läsare, säger Carina Nunstedt, förlagschef på Harper Collins Nordic.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Ny poesi utforskar mäns våld mot kvinnor

Diktsamlingen Hennes uppgång och fall beskriver en kärleksrelation som inleds med intensiv förälskelse men sedan övergår i våld. Det är Marie Strömbergs debut som författare men flera av dikterna skrev hon redan för 20 år sedan.

– De är inspirerade från samtal jag hade med kvinnor när jag jobbade natt inom psykiatrin. Många hade blivit utsatta för övergrepp och jag började skriva dikter för att bearbeta det jag fick höra. Det kändes viktigt att skriva ner deras berättelser för att dokumentera dem, säger Marie Strömberg.

Några av dikterna handlar om henne själv, men även majoriteten av dem som inte gör det är skrivna i jag-form. Ett stilistiskt grepp för att komma närmare läsaren.

– Jag tycker att det blir starkare i jag-form, men ville också skriva genom betraktarens ögon, säger hon.

Att det blev just poesi beror på att hon tycker om att utforska språket och leka med ord.

– I en dikt måste man väga varje ord och om man byter ut ett ord kan texten få en helt annan betydelse. Jag gillar att man kan uttrycka så mycket med några få rader, säger hon.

Text: Evelina Hertz

(...) Läs hela artikeln »