Inger Frimansson byter förlag till Harper Collins – skriver uppföljare om Justine Dalvik efter 15 år

Inger Frimansson. Foto: Privat

Inger Frimansson byter förlag till Harper Collins som under våren ger ut den nyskrivna romanen Fågelbarnet, samt de två första böckerna om Justine i nyutgåva.

De två första böckerna om Justine Dalvik, God natt min älskade och Skuggan i vattnet (ursprungligen utgivna på Norstedts), korades båda till Årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin. 

Efter 15 år kommer nu den omtyckta karaktären Justine tillbaka i den efterlängtade fristående fortsättningen Fågelbarnetsom släpps i maj. Samtidigt ges de två första böckerna om Justine ut i nyutgåva, som pocket och ljudbok.

– Det är länge sedan jag hade sådan här skrivlust och det är så roligt att hitta tillbaka till den känslan igen. Jag kan inte sova på nätterna nu – historien snurrar i huvudet och det gäller att hänga med! Jag är så glad över den här nya boken om Justine och över att samarbeta med HarperCollins. Det är också roligt att de två första böckerna om Justine får nytt liv nu i och med att de ges ut i nyutgåva, säger Inger Frimansson.

Inger Frimansson (född 1944) har givit ut över 40 böcker och är en av Sveriges mest älskade och prisbelönta författare. Hon har översatts till 15 språk. Som en av de ledande inom den psykologiska thrillergenren har hon hyllats för sitt sätt att skildra relationer och har beskrivits som en mästare på att bygga upp en smygande spänning.

– Vi upptäckte att vi var flera på förlaget som hade Inger Frimansson som en av våra absoluta favoritförfattare. Hon har en exceptionell förmåga att skriva oerhört kvalitativ, suggestiv spänning på ett sätt som kryper under huden och genom alla samhällslager. Jag och resten av HarperCollins-teamet är så glada över att få samarbeta med Inger och hennes agent Maria Enberg. Vi ska göra allt för att Justine Dalvik-böckerna ska få maximalt ljus och hitta både nya och gamla läsare, säger Carina Nunstedt, förlagschef på Harper Collins Nordic.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss genom att:
✔️ Swisha ett bidrag
✔️ Prenumerera på Analysbrevet
✔️ Bli sponsor
Om du gillar den här artikeln kan du ju tipsa en vän. Och du läser väl redan vårt nyhetsbrev?

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.