Lisa Bjurwald blir PR- och kommunikationschef på LB Förlag

Lisa Bjurwald, ny PR- och kommunikationschef på LB Förlag. Foto: Pressbild.

Journalisten och författaren Lisa Bjurwald har anställts på LB Förlag som ansvarig för PR, press och kommunikation.

– LB Förlag har en bred och högkvalitativ utgivning och det ska bli oerhört spännande att vara med och lansera nya böcker och författarskap, säger Lisa Bjurwald i ett pressmeddelande.

Lisa Bjurwald har tidigare varit bland annat chefredaktör för Författaren, kommunikationschef på Teskedsorden och redaktör för Medievärlden. Men hon är även författare och har skrivit sju böcker, både skön- och facklitteratur.

Hennes senaste böcker är de granskande reportageböckerna Gärningsmannen är polis (Bazar Förlag, 2021) och BB-krisen (Volante, 2019). Hon är väl insatt i bokbranschen.

– Jag tar ofta över marknadsföringsarbetet med mina egna böcker och får inte sällan stort genomslag. Hos LB Förlag kan jag bidra med både kommunikations- och författarerfarenhet, säger Lisa Bjurwald.

Kommer du även att försöka påverka utgivningen på LB Förlag, kanske lite fler granskande reportageböcker?
– Det är min hemliga agenda (skratt). Skämt åsido så hoppas jag kunna bidra med tips, omvärldskoll och kontakter inom även det området. Så vi får väl se vilka böcker som dyker upp på utgivningslistorna nästa år, säger Lisa till Boktugg och tillägger:

– Och jag har redan planerat att signa upp för Boktugg Insider, för att hålla koll på konkurrensen.

LB Förlag startades 2016 av Louise Bäckelin som efter tjugo år inom bokbranschen bestämde sig för att starta ett förlag. Förlaget ger ut svenska och internationella titlar som underhåller och berör.

– Vi är mycket glada över att Lisa kommer in i vår organisation med sin breda erfarenhet och gedigna kunnande. Med henne i rollen som PR- och kommunikationsansvarig kommer vi kunna ta ytterligare ett viktigt steg för att nå ut till så många läsare som möjligt, säger Louise Bäckelin, VD och grundare LB Förlag, i samma pressmeddelande.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL