Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024 – nu släpps hennes kokbok

Mästerkocken 2024 Tess Medina släpper kokboken À table med Tess . Foto: Eva Hildén.

Ikväll sändes finalen i tv-programmet Sveriges Mästerkock 2024 och vinnaren avslöjades: Tess Medina. Precis som tidigare år har vinnarkocken fått göra en egen kokbok – À table med Tess – som släpps imorgon 18 april.

– Äntligen kan jag skrika ut att jag vunnit, släppa boken och låta andra ta del av alla mina favoritrecept. Jag vill att boken ska inspirera till att laga god mat från mina favoritstäder och att laga så mycket som möjligt från grunden. Jag ville skapa en bok där du slår upp en sida och direkt känner ”det här vill jag minsann laga”, säger Tess Medina i ett pressmeddelande. 

Precis som tidigare är det Bonnier Fakta som ger ut vinnarens kokbok i Sveriges Mästerkock.

I år blev det Tess Medina som gett ut kokboken À table med Tess : Favoriter från Los Angeles, Stockholm och Paris som går att köpa från och med imorgon i fysisk bokhandel.

Mästerkocken Tess Medina älskar att vara kreativ och improvisera i köket. I boken À table med Tess delar hon med sig av recept från städerna som hon älskar, där hon levt och funnit den matglädje som hon har idag. Recepten spänner från barndomens tuna melt i LA där Tess växte upp, stekt strömming i hemstaden Stockholm, till mängder av ost, löksoppa och ratatouille i Paris där hon spenderade flera år som 20-åring.

”Tess generösa matlagning präglas av en rustik elegans med få och enkla ingredienser. Hon är expert på att koka soppa på en spik och vill nu fortsätta inspirera med sina recept”, skriver förlaget.

Härnäst kommer Tess börja en ny etapp på sin resa inom matlagning och dela den på Instagramkontot @foodiebytess.

Här hittar du alla vinnare i Sveriges Mästerkock 2011-2021 – och deras vinnarböcker. Förra året vann Nazuk Turdieva och gav ut boken Nazuks goda – från chimichurri till köttbullar.

Här är vinnarens kokbok – Sveriges Mästerkock 2024

À table med Tess : Vinnare av Sveriges mästerkock 2024

À table med Tess : Vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Fakta
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor112
Vikt558 gr
Utgiven2024-04-18
ISBN 9789178876457

Följ med Tess Medina till städerna hon älskar: Los Angeles, Stockholm och Paris. Här har hon levt och funnit den matglädje som hon nu delar med sig av i À table med Tess. Från barndomens tuna melt i LA, till stekt strömming i ett frostigt Stockholm. Sedan går resan till Paris, där Tess som 20-åring njuter av stora mängder löksoppa, ost och rödvin – och på köpet lär sig förhandla med barska grönsakshandlare. Tess älskar att öppna kylen och se vad hon har hemma, improvisera ihop något riktigt gott och bjuda hem vännerna.

(fakta om boken kommer att uppdateras under kvällen när förlaget lägger upp vinnarens namn och beskrivning, men det går redan att förboka boken hos nätbokhandlarna)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.