ANNONS

Kokböcker av Sveriges Mästerkock-vinnare 2011-2021

Sveriges Mästerkock alla vinnare kokböcker
Några av alla de kokböcker som getts ut av vinnare i Sveriges Mästerkock. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

Vinnaren i Sveriges Mästerkock får varje år ge ut en egen kokbok som släpps dagen efter att finalen sänts i TV4. Minns ni alla vinnarna och deras kokböcker?

Vinnare i Sveriges Mästerkock 2021 blev Christin Kashou som därmed får ge ut en egen kokbok på förlaget Bonnier Fakta. Boktugg har sammanställt de tidigare vinnarna och deras kokböcker. Hur många har du hemma i bokhyllan – eller kanske i köket?

Tack för att du läste ända hit. Artikeln är inte riktigt slut. Men om du läser våra artiklar regelbundet får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Om du redan är Supporter, tack!

Louise Johansson (2011)

Sigrid Bárány (2012)

Jennie Walldén (2013)

Amir Kheirmand (2014)

Sandra Mastio (2015)

Catarina König (2016)

Klara Lind (2017)

Erik Hammar (2018)

Gabriel Jonsson (2019)

Sofia Henriksson (2020)

Christin Kashou (2021)

Om Sveriges Mästerkock

I Sveriges Mästerkock får man följa amatörkockar som tar steget ut från sitt eget kök till att laga mat på toppnivå. All olika typer av matlagning berörs och bedöms av en matälskande och professionell jury. Matlagningsmomenten bedöms in i minsta detalj där även de små momenten kan vara avgörande. Allt från att hacka lök till göra en perfekt risotto. Vissa utmaningar är tidbestämda och andra handlar om perfektion, målet för juryn, är att utse den mest kompletta kocken. Deltagarna röstas ut en efter en, till en ensam vinnare kvarstår.

Sveriges mästerkock är den svenska versionen av tv-programmet Masterchef. Programmet som sänds i TV4 hade premiär den 12 januari 2011.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL