Kokböcker av Sveriges Mästerkock-vinnare 2011-2021

Sveriges Mästerkock alla vinnare kokböcker
Några av alla de kokböcker som getts ut av vinnare i Sveriges Mästerkock. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

Vinnaren i Sveriges Mästerkock får varje år ge ut en egen kokbok som släpps dagen efter att finalen sänts i TV4. Minns ni alla vinnarna och deras kokböcker?

Vinnare i Sveriges Mästerkock 2021 blev Christin Kashou som därmed får ge ut en egen kokbok på förlaget Bonnier Fakta. Boktugg har sammanställt de tidigare vinnarna och deras kokböcker. Hur många har du hemma i bokhyllan – eller kanske i köket?

Louise Johansson (2011)

Sigrid Bárány (2012)

Jennie Walldén (2013)

Amir Kheirmand (2014)

Sandra Mastio (2015)

Catarina König (2016)

Klara Lind (2017)

Erik Hammar (2018)

Gabriel Jonsson (2019)

Sofia Henriksson (2020)

Christin Kashou (2021)

Om Sveriges Mästerkock

I Sveriges Mästerkock får man följa amatörkockar som tar steget ut från sitt eget kök till att laga mat på toppnivå. All olika typer av matlagning berörs och bedöms av en matälskande och professionell jury. Matlagningsmomenten bedöms in i minsta detalj där även de små momenten kan vara avgörande. Allt från att hacka lök till göra en perfekt risotto. Vissa utmaningar är tidbestämda och andra handlar om perfektion, målet för juryn, är att utse den mest kompletta kocken. Deltagarna röstas ut en efter en, till en ensam vinnare kvarstår.

Sveriges mästerkock är den svenska versionen av tv-programmet Masterchef. Programmet som sänds i TV4 hade premiär den 12 januari 2011.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.