Netflix-serien väckte ljudboken En dag av David Nichols

🎧 Netflixeffekt. En dagDavid Nicholls succéroman från 2009 som dessutom blev startskottet för Printz Publishing har blivit tv-serie på Netflix med premiär i veckan. Detta tycks ha lett till ett enormt sug efter att lyssna på originalberättelsen, berättar Storytel. Ljudboken släpptes 2010 på A Nice Noise och är inläst av Anders Ekborg.
Ljudboken gick från att bookshelvas, alltså läggas i bokhyllan av Storytels användare, enstaka gånger per dag de senaste åren – till hundratals gånger per dag i seriens premiärvecka.
– Det här visar verkligen att våra kunder vänder sig till katalogen för fördjupning när någonting fångar deras intresse. Det här är något vi ser till exempel vid större nyhetshändelser, när ett visst ämne blir viralt, eller när en äldre titel återaktualiseras på det här sättet. Vår backlist är i högsta grad levande, och det är roligt att se äldre titlar hitta en ny publik hos oss, säger Helena Gustafsson, Chief Content Officer på Storytel.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL