Kyeyune Backström ny biträdande kulturchef på Expressen

"En kultursida ska både roa och uppröra, förvåna och bilda sina läsare", säger Valerie Kyeyune Backström. Pressbild: OLLE SPORRONG.

Valerie Kyeyune Backström blir Expressens biträdande kulturchef. Sedan förra året har hon varit vikarierande litteraturredaktör på kultursidan.

– Hon är lika hemma på teatern och museerna som hon är i frågor om populärkultur, dokusåpor och influerarnas välde över våra tankar. Jag är glad och tacksam att hennes skärpa blir en permanent del av redaktionen, säger kulturchef Victor Malm i ett pressmeddelande.

2023 mottog Kyeyune Backström Axel Liffner-stipendiet, Madeleine Gustafsson-priset och Nöjesguidens Stockholmspris för sin kulturjournalistiska gärning. 2020 debuterade hon som författare med Ett nytt England. Hon har också en bakgrund som chefredaktör för Bang.

Valerie Kyeyune Backström tillträder sin nya tjänst 1 februari.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL