John le Carrés son skriver om faderns spion

Ett år före sin död fick John le Carré 2020 Olof Palme-priset som han tog emot i Stockholm. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT.

John le Carrés son har inte bara gått i faderns fotspår och blivit författare – nu ska han också skriva en ny bok om faderns spion George ”Circus” Smiley. Den kommande romanen utspelas mellan två av John le Carrés mesta klassiker: Spionen som kom in från kylan och Mullvaden (”Tinker tailor soldier spy”) skriver The Guardian

– Smiley är ihopvävd med mitt liv. ”Tinker Tailor” skrevs under de två åren efter att jag fötts och jag växte upp med utvecklingen av ”Circus”. Så det här är en djupt personlig resa för mig, och naturligtvis en resa som måste kännas rätt för le Carrés läsare, säger sonen Nicholas Cornwell, som använder Nick Harkaway som författarnamn.

John le Carré avled 2020. Den nya romanen om hans spion ges ut hösten 2024. Både far och son kommer att stå på omslaget.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.