John le Carrés son skriver om faderns spion

Ett år före sin död fick John le Carré 2020 Olof Palme-priset som han tog emot i Stockholm. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT.

John le Carrés son har inte bara gått i faderns fotspår och blivit författare – nu ska han också skriva en ny bok om faderns spion George ”Circus” Smiley. Den kommande romanen utspelas mellan två av John le Carrés mesta klassiker: Spionen som kom in från kylan och Mullvaden (”Tinker tailor soldier spy”) skriver The Guardian

– Smiley är ihopvävd med mitt liv. ”Tinker Tailor” skrevs under de två åren efter att jag fötts och jag växte upp med utvecklingen av ”Circus”. Så det här är en djupt personlig resa för mig, och naturligtvis en resa som måste kännas rätt för le Carrés läsare, säger sonen Nicholas Cornwell, som använder Nick Harkaway som författarnamn.

John le Carré avled 2020. Den nya romanen om hans spion ges ut hösten 2024. Både far och son kommer att stå på omslaget.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.