Daniel Sandström om Carré-bok: ”Storartat avslut på en fantastisk karriär””

John le Carré
John le Carré avled i december 2020. Till hösten släpps hans allra sista spionroman. Pressbild: Harry Borden.

Till hösten kommer spiongiganten John le Carrés 26:e och allra sista roman ”Silverview”. Ett storartat avslut på en fantastisk karriär, enligt förläggaren Daniel Sandström.

John Le Carré skrev boken parallellt med sina två sista romaner, ”Spionernas arv” (2017) och ”En fri agent” (2020), och i centrum för handlingen står en bokhandel i en brittisk semesterort. Den nye ägaren blir bekant med en bildad men något mysteriös herre som bjuder in honom till Silverview, hans stora villa utanför staden, där en och annan hemlighet väntar på att bli avtäckt.

”Romanen är klassisk le Carré; oerhört välskriven, välkomponerad och med en särskild blick för de människor som kommer i kläm i det geopolitiska maktspelet”, säger Daniel Sandström på Albert Bonniers Förlag i ett pressmeddelande.

David Cornwell, känd som John le Carré, föddes 1931 och avled i december förra året. Hans 25 romaner har sammantaget sålt i över 60 miljoner exemplar. Det var författarens önskan att hans barn skulle förvalta hans litterära arv och opublicerade texter, och Silverview är den enda fullständiga romanen som finns i hans efterlämnade papper.

Nick Cornwell, John le Carré yngste son, beskriver i en kommentar “Silverview” som ”myllrande, lyrisk och stark, en bok som söker själen i den moderna underrättelsetjänsten”.

Boken utkommer på svenska i slutet av oktober i översättning av Hans-Jacob Nilsson.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.