John Le Carré ”dog som irländare”

John Le Carré
Författaren David Cornwell, under pseudonym John Le Carré, när han tilldelades Olof Palmepriset 2020. Arkivbild: Claudio Bresciani/TT.

Författaren John Le Carré arbetade både som brittisk diplomat och för den brittiska underrättelsetjänsten – trots det dog han som irländare, enligt hans son Nicholas Cornwell. Det skriver BBC.

Sonen säger till BBC att Le Carré var rasande och desillusionerad efter brexit, och han började mot slutet av livet att söka efter sina irländska rötter. Innan hans död i december beviljades författaren irländskt medborgarskap.

”Han dog som en irländare”, säger sonen till BBC.

John Le Carré ligger bland annat bakom boken ”Mullvaden”, som filmatiserades av Tomas Alfredson 2011 och som fick dela namn med den brittiska ursprungstiteln ”Tinker, Tailor, Soldier, Spy”. Han var också mannen bakom klassikern ”Spionen som kom in från kylan”, som gjorde karaktären George Smiley känd för en hel värld.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL