ANNONS

John Le Carré ”dog som irländare”

John Le Carré
Författaren David Cornwell, under pseudonym John Le Carré, när han tilldelades Olof Palmepriset 2020. Arkivbild: Claudio Bresciani/TT.

Författaren John Le Carré arbetade både som brittisk diplomat och för den brittiska underrättelsetjänsten – trots det dog han som irländare, enligt hans son Nicholas Cornwell. Det skriver BBC.

Sonen säger till BBC att Le Carré var rasande och desillusionerad efter brexit, och han började mot slutet av livet att söka efter sina irländska rötter. Innan hans död i december beviljades författaren irländskt medborgarskap.

”Han dog som en irländare”, säger sonen till BBC.

John Le Carré ligger bland annat bakom boken ”Mullvaden”, som filmatiserades av Tomas Alfredson 2011 och som fick dela namn med den brittiska ursprungstiteln ”Tinker, Tailor, Soldier, Spy”. Han var också mannen bakom klassikern ”Spionen som kom in från kylan”, som gjorde karaktären George Smiley känd för en hel värld.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL