Netflix fick 9 miljoner nya abonnenter under Q3-2023

🎦 Streamingjätte. Netflix fortsätter växa trots tuffa tider. Under tredje kvartalet 2023 ökade antalet abonnenter från 238 till 247 miljoner abonnenter och intäkterna från 8,19 till 8,54 miljarder dollar. Finansiellt har Netflix fortfarande stora lån (13,9 miljarder dollar i långfristiga skulder) men även balanserade vinstmedel på 22,1 miljarder dollar. Med en prognos på 6,5 miljarder dollar i fritt kassasflöde för helåret 2023 tänker Netflix fortsätta sina återköp av aktier. Bara under Q3 spenderades 2,5 miljarder dollar på detta.
Och så fortsätter man investera i film och tv-serier såklart. Eftersom en växande andel (idag 70 procent) av abonnenterna finns utanför USA så satsas alltmer på internationella projekt. I fredags (den 13:e!) släpptes exempelvis filmatiseringen av Mats Strandbergs Konferensen, som hade 7,6 miljoner views på bara två dagar och var den femte mest sedda filmen globalt på Netflix under veckan 9-15 oktober.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.