Böcker blir film och filmmanus blir … böcker

🍿 FILMMANUSBÖCKER. Filmen Oppenheimer har spelat in över 975 miljoner dollar (>10 Mkr) och är baserad på Kai Bird and Martin J. Sherwins Pulitzervinnande 700-sidiga bok American Prometheus (som i augusti släpps på svenska med titeln Oppenheimer). Men likt flera Hollywoodfilmer har även filmmanuset släppts i bokform (240 sidor) och sålde 19 000 exemplar de första månaderna, skriver Inverse. Förlaget Faber & Faber har länge gett ut filmmanus, en av bästsäljarna är Pulp Fiction som sålde över 120 000 exemplar. Målgruppen är sannolikt främst andra manusförfattare eftersom formatet kan avskräcka vanliga läsare.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.