Netflix gör tv-serie i Frankrike av Mons Kallentofts Malin Fors-böcker

Mons Kallentofts bokserie om Malin Fors ska bli Netflix-serie med hjälp av franska duon Xavier Gens och Vincent Roget. Pressbild/Forum.

När Netflix väljer att filmatisera Mons Kallentofts serie om Malin Fors sker det inte i Sverige utan i Frankrike med en fransk regissör och producent – på franska.

– Jag har länge sökt efter rätt sammanhang för att göra film eller tv av Malin Fors, och tackat nej till ett flertal erbjudanden. Nu har jag äntligen hittat de personer som inte bara kan göra Malin Fors rättvisa, utan lyfta gestaltningen av henne till helt nya nivåer. Att det sker i Frankrike värmer extra i hjärtat, eftersom böckerna har fått ett så fantastiskt mottagande där, säger Mons Kallentoft i ett pressmeddelande.

En fransk duo bestående av regissör Xavier Gens och producent Vincent Roget, kommer att ta sig an adaptionen av Mons Kallentofts spänningsserie om polisen Malin Fors. Den första boken i serien, Midvinterblod (2006) blev Kallentofts stora genombrott. Bokserien har sedan dess getts ut i tjugoåtta länder. I slutet av april gav Bokförlaget Forum ut Isgudarna, den femtonde delen i serien om Malin Fors.

Mons Kallentoft är uppvuxen i Ljungsbro utanför Linköping men bor numera på Mallorca. Han har skrivit över trettio romaner och är själv delaktig i manusarbetet för att säkerställa att den komplexa huvudkaraktären Malin Fors känns igen. Hon är den bästa utredaren, men befinner sig alltid på gränsen och har tidvis problem med alkohol och i sitt privatliv.

Bokbranschen år 2030 – hur ser den ut? Framtidsspaningar i Analysbrevet!

Böckerna om Malin Fors utspelar sig i och runt Linköping. Det står dock ännu inte klart var den franska Netflixversionen kommer att spelas in, eller vem som kommer att spela huvudpersonen Malin Fors, men det kommer att bli med fransktalande skådespelare.

Xavier Gens har bland annat regisserat filmen Mayhem, och tv-serien Gangs of London. Tillsammans med producent Vincent Roget ligger Xavier Gens också bakom en av Netflix Frankrikes storsatsningar, filmen Under Paris som släpptes i början av juni och som toppar Netflix listor världen över i detta nu.

Vincent Roget har även samproducerat årets supersuccé på franska biografer; Un p’tit truc en plus som det har sålts över sex miljoner biljetter.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.