Ungdomsbok i Frankrike får 18-årsgräns för sexuellt innehåll

🔞 Barnförbjudet. ”Verk förbjudet för barn under 18 år”, lyder varningstexten på franska Amazon för boken Bien trop petit (Alldeles för liten) av Manu Causse, rapporterar Publishing Perspectives. Boken trycktes i 2500 exemplar varav 500 sålts. Nu ska förlaget (som kritiserar Inrikesministeriets ”dumhet och hyckleri”) dra tillbaka boken och ge ut den på nytt som vuxenbok. Samtidigt protesterar även franska förläggarförbundet mot tillämpningen av en 75 år gammal lag.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL