Bokhandelskedjan Indigo utsatt för ransomware-attack

💻 IT-brott. Den kanadensiska bokhandelskedjan Indigo utsattes den 8 februari för en allvarlig ransomware-attack, av kriminella som använde programmet LockBit, och har fortfarande problem. Indigo tvingades stänga ner flera av sina system i förebyggande syfte. Butikernas system fungerar nu i stort sett, medan ehandelsdelen bara har ett begränsat utbud och inte kan ta emot presentkort. Dessutom är Indigos app ännu inte igång. Företaget har samarbetat med FBI och kanadensisk polis samt konsulter inom IT-säkerhet. (Indigo FAQ)

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.