Malmöbibliotek kallar in väktare för sagostund

Malmö stadsbibliotek. Arkivbild: Johan Nilsson/TT.

Malmö stadsbibliotek har anlitat väktare som en extra säkerhetsåtgärd inför den återkommande sagostunden ”Drag story hour”, med dragshowartister, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.

Anledningen är att en sagostund på Olofströms bibliotek fick ställas in tidigare i veckan efter att biblioteket hade tagit emot flera hotmejl. Hoten polisanmäldes men förundersökningen lades ned.

Nu vill Malmö stadsbibliotek säkerställa att man kan genomföra sagostunden som planerat, med hjälp av extra säkerhetspersonal

– Det är tråkigt att det ska behövas. Vi har ingen hotbild mot oss utan det är på grund av händelserna i Olofström, säger Sara Evers Espensen, chef för barnsektionen på biblioteket till Sveriges Radios Kulturnytt.

”Drag story hour” innebär att dragartisterna Miss Shameless och Lady Busty läser normkritiska sagor för barn. Konceptet har mött kritik och en ledamot från Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Kalmar vill förbjuda en sagostund från att hållas på biblioteket i november.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.