Malmöbibliotek kallar in väktare för sagostund

Malmö stadsbibliotek. Arkivbild: Johan Nilsson/TT.

Malmö stadsbibliotek har anlitat väktare som en extra säkerhetsåtgärd inför den återkommande sagostunden ”Drag story hour”, med dragshowartister, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.

Anledningen är att en sagostund på Olofströms bibliotek fick ställas in tidigare i veckan efter att biblioteket hade tagit emot flera hotmejl. Hoten polisanmäldes men förundersökningen lades ned.

Nu vill Malmö stadsbibliotek säkerställa att man kan genomföra sagostunden som planerat, med hjälp av extra säkerhetspersonal

– Det är tråkigt att det ska behövas. Vi har ingen hotbild mot oss utan det är på grund av händelserna i Olofström, säger Sara Evers Espensen, chef för barnsektionen på biblioteket till Sveriges Radios Kulturnytt.

”Drag story hour” innebär att dragartisterna Miss Shameless och Lady Busty läser normkritiska sagor för barn. Konceptet har mött kritik och en ledamot från Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Kalmar vill förbjuda en sagostund från att hållas på biblioteket i november.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.