Polaris ger ut Bonos memoarer i november 2022

Paul Hewson, bättre känd som Bono, släpper sina memoarer i november 2022. Foto: John Hewson/Penguin Random House

Bonos memoarer, Surrender – 40 låtar, en berättelse, kommer att ges ut i ett simultant internationellt släpp den 1 november 2022.

Bono, sångare i det legendariska rockbandet U2, släpper sina memoarer, en utgivning som från början var planerad till 2020 men sköts upp på grund av pandemin. Surrender – 40 låtar, en berättelse är en 600 sidor lång bok som kommer att ges ut samtidigt på femton marknader.

Redan 2018 stod det klart att Polaris vann budgivningen för (den då oskrivna) självbiografins svenska rättigheter. Nu är boken alltså skriven, och den handlar bland annat om Bonos uppväxt i Dublin, när han förlorade sin mamma som 14-åring och hur bandet U2 blev ett av världens största.

– Bono, aka Paul Hewson, kan inte bara leverera Sunday Bloody Sunday i Kievs t-bana för att salutera ukrainarnas mod och kamp för allas frihet – han kan skriva också. Hans memoar är som The Joshua Tree, beroendeframkallande, säger Jonas Axelsson, förlagschef på Polaris och svensk förläggare.

Boken kommer att bestå av 40 kapitel med U2-låtar som rubriker och även innehålla 40 målningar som Bono har gjort.

– När jag började skriva den här boken hoppades jag kunna skildra i detalj vad jag tidigare bara har skissat i låtar. Människorna, platserna och möjligheterna i mitt liv, säger Bono i ett pressmeddelande.

Det amerikanska omslaget till Bonos självbiografi. Foto: Alfred A. Knopf/PRH
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.