Klara Bjelkenäs blir ny redaktör på Polaris i september 2024

Den 1 september börjar Klara Bjelkenäs som redaktör på Bokförlaget Polaris. Pressbild.

🤸‍♀️ Rekrytering. Klara Bjelkenäs blir ny redaktör på Bokförlaget Polaris där hon främst ska jobba med förlagets facklitterära utgivning. Hon har en bakgrund som redaktör i förlagsbranschen i över tio år, de senaste två som frilansare.
– Det känns oerhört roligt! Både att bli en del av Polaris-gänget, och att få jobba med förlagets spännande författare och fina faktautgivning, säger Klara Bjelkenäs.
– Klara har en stark känsla för samspelet mellan text och bild. Detta i kombination med hennes personlighet gör att hon kommer att bli ett ypperligt tillskott på fackboksredaktionen, säger Hanna Jacobsson, litterär chef för facklitteratur på Polaris.
Klara är även författare och släpper nästa år, tillsammans med Sara Ohlsson, en fackbok om att skriva barnböcker. Den ges dock ut på Lilla Piratförlaget.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.