Klara Bjelkenäs blir ny redaktör på Polaris i september 2024

Den 1 september börjar Klara Bjelkenäs som redaktör på Bokförlaget Polaris. Pressbild.

🤸‍♀️ Rekrytering. Klara Bjelkenäs blir ny redaktör på Bokförlaget Polaris där hon främst ska jobba med förlagets facklitterära utgivning. Hon har en bakgrund som redaktör i förlagsbranschen i över tio år, de senaste två som frilansare.
– Det känns oerhört roligt! Både att bli en del av Polaris-gänget, och att få jobba med förlagets spännande författare och fina faktautgivning, säger Klara Bjelkenäs.
– Klara har en stark känsla för samspelet mellan text och bild. Detta i kombination med hennes personlighet gör att hon kommer att bli ett ypperligt tillskott på fackboksredaktionen, säger Hanna Jacobsson, litterär chef för facklitteratur på Polaris.
Klara är även författare och släpper nästa år, tillsammans med Sara Ohlsson, en fackbok om att skriva barnböcker. Den ges dock ut på Lilla Piratförlaget.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.