Även förlaget En bok för alla flyttar in till Lilla Piratförlaget

Eja Embretsson Förlagschef, VD på En bok för alla, tillsammans med några av förlagets aktuella titlar.

Förlaget En bok för alla följer med Alfabeta Bokförlag och flyttar samman med Lilla Piratförlaget. En bok för alla kommer även fortsättningsvis att vara ett helt ideellt bolag med fokus på läsfrämjande arbete.

Förra året delade En bok för alla, tillsammans med Svenska Akademien och Skolverket, ut 250 000 böcker gratis till alla 6-åringar: diktantologin En bro av poesi.

– Under förra året inledde vi även ett samarbete med Stiftelsen Natur & Kultur för att producera böcker till tonåringar i socialt utsatta områden. Böckerna delas ut i samverkan med Skolverket och är extremt uppskattade, säger Eja Embretsson, VD och förlagschef En bok för alla, i ett pressmeddelande.

Förlaget har ända sedan starten 1976 alltid samarbetat brett och med en stor mängd olika aktörer, något som i och med flytten kommer att fortsätta som vanligt.

– Vi på förlaget ser fram emot att få fortsätta odla våra samarbeten med aktörer inom alla branscher som liksom vi jobbar för ungas rätt till läsning och litteratur. Vi tror att förändringarna i och med flytten till kollegorna på Kaptensgatan kommer att ge oss möjlighet att ännu bredare förankra vårt läsfrämjande arbete i barnboksvärlden, säger Eja Embretsson, VD och förlagschef En bok för alla.

En bok för alla har hittills ägts gemensamt av Alfabeta Media, Ordfront förlag och den ideella föreningen En bok för allas vänner.

Det nya upplägget innebär att det gemensamma ägarbolag som bildats av ägarna till Alfabeta och Lilla Piratförlaget förutom att vara ägare till Alfabeta Bokförlag och Lilla Piratförlaget även kommer att äga 75 % av En bok för alla. Resterande 25 % kommer som tidigare att ägas av En bok för allas vänner.

En Bok för Alla AB omsatte 5,56 Mkr det senaste verksamhetsåret (som avslutades i april 2021) med ett rörelseresultat på -237 tkr. Omsättningen har sjunkit de senaste åren sedan 2017 då nettoomsättningen låg på 7,5 Mkr och bolaget gjorde en vinst på 1,7 Mkr.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,