Linus Wahlgren
Linus Wahlgren, musikalartist, skådespelare och nu inläsare. Foto: Johnny Wohlin.

Erotikappen BlancheStories satsar på klassiker inlästa av Linus Wahlgren

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Ett år efter lanseringen utökar den audioerotiska appen BlancheStories utbudet med erotiska höjdpunkter ur klassiker. Linus Wahlgren läser bland annat Dracula och Anna Karenina.

– Jag blev väldigt glad när jag fick förfrågan från BLANCHEstories att läsa in just klassiker. Min personliga favorit är Dracula av Bram Stoker. Där möts både det farliga och erotiska på samma gång, säger Linus Wahlgren, skådespelare och musikalartist, i ett pressmeddelande. 


ANNONS


BlancheStories firar ett år den 14 februari och skriver att de valt ut scener eller kapitel ur litteraturhistorien som är extra romantiska eller erotiskt kittlande. Klassikerna är stämningsfullt tonsatta av kompositören Kristoffer Wallman för att ytterligare försätta lyssnaren i stämning.

– Vi hoppas att denna satsning gör att fler får upp ögonen för klassiker och inser att de inte alls behöver vara vare sig torra eller svåra att ta till sig. Att vi ger ut valda ögonblick i klassikerna gör att lyssnaren kan närma sig ett verk de kanske inte tidigare vågat sig på, och på de 10–15 minuter våra noveller består av hinner de bilda sig en uppfattning av huruvida de sedan vill läsa hela verket. Erotik och romantik är teman som är ständigt aktuella och berör alla människor, och vi vill visa att det alltid varit en aktiv del av litteraturen, säger Beatrice von Schwerin, CEO och grundare.

Klassikerna kommer släppas kontinuerligt under året, och allra först ut är en kvartett, översatta av Pauline Reuss: Dracula av Bram Stoker, Anna Karenina av Lev Tolstoj, Nord & syd av Elizabeth Gaskell och Lysande utsikter av Charles Dickens.

– Urvalet består av våra personliga favoriter, men vi har också försökt få till en bredd i såväl hethet som tidsepoker. Vår ordinarie utgivning spänner från flört via romantik till erotik, och det har vi eftersträvat även i detta urval. Det ska finnas något för alla! Att titlarna blivit just klassiker säger något om dess tidlöshet och hur de kan vara lika aktuella för människor idag som när de skrevs, säger Lisa Leuhusen, CMO och grundare. 

ANNONS

Förutom som inläsare av heta scener ur litteraturhistorien är Linus Wahlgren även aktuell med nya säsonger av TV-serierna Udda veckor och Partisan.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.