BlancheStories audioerotik erotiska ljudböcker
Beatrice, Lisa och Cat Beatrice von Schwerin, Lisa Leuhusen och Catja Löfgren står bakom appen och tjänsten BlancheStories som bland annat ska erbjuda erotiska noveller i audioformat.

BlancheStories hinner först – lanserar sin audio-erotiska app 14 februari

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Kampen om att bli första renodlade Skandinaviska audioerotiska app ser ut att vinnas av BlancheStories som lanserar på söndag 14 februari.

Vi har tidigare berättat om BlancheStories planer på en lansering i oktober 2020, men det tog lite längre tid. Därför gick OhCleo ut med sina planer och det lät som att de skulle hinna före. Det segment båda tjänsterna siktar på kallas audioerotik, vilket definieras av erotik och romantik i ljudformat.


ANNONS


– Det är både tekniken och innehållet som tagit längre tid. Vi är ett litet team som har jobbat stenhårt med detta i ett och ett halvt år. Vi har velat skapa den bästa tänkbara produkten och därför har det tagit lite längre tid än beräknat. Vi vill att stories, ljud, app och upplevelsen som helhet ska hålla hög kvalité, säger Lisa Leuhusen, CMO och medgrundare av Blanche Media, till Boktugg.

Men idag skriver BlancheStories i ett pressmeddelande att deras app lanseras på söndag, vilket inte är en slump eftersom det då är den 14 februari – Alla hjärtans dag.

ANNONS

– Allt för länge har erotiska berättelser utgått från ett manligt perspektiv. Det finns både ett behov och ett intresse för vår tjänst och därför är vi glada över att äntligen kunna lansera. Vi ser fram emot att kunna erbjuda ett modernt och kvinnligt narrativ på sex och romantik i detta format, säger Lisa Leuhusen.

Appen är indelad i tre kategorier: ”Your Dirty Little Book Club” som består av erotiska noveller. ”A Brand New Romance” är fylld med romantiska stories och under ”Pleasure Positive Entertainment” finns godnattsagor, guidade lekar till lust och andra stories som höjer välbefinnandet. Varje vecka publiceras nya stories i appen. BlancheStories är en prenumerationstjänst som kommer att kosta 79 kr i månaden eller 595 kr per år.

Sextech och sensuell hälsa – en marknad värd 122 miljarder dollar

Båda apparna siktar på en del av marknaden för sextech och har den amerikanska audioerotikappen Dispea som förebild. Enligt BlancheStories har Dispea rapporterat om en dubblering i antalet prenumerationer sedan mars 2020.

HJÄLP OSS: Bli en Boktugg Supporter idag. Stödprenumeration från 10 kr/mån

Den totala marknaden (inte enbart erotiskt ljud) för sextech och sexuell hälsa värderas globalt till över 30 miljarder amerikanska dollar och spås växa kraftigt – enligt Forbes kan industrin vara värd 122 miljarder amerikanska dollar år 2026.


ANNONS


Så då borde det väl finnas plats på den svenska marknaden för två appar med nordiska ambitioner? Samtidigt konkurrerar de indirekt med befintliga ljudboksaktörer som Storytel, Bookbeat, Nextory och Bokus Play – där det finns gott om erotiska noveller från en rad aktörer.

Hur ser ni på konkurrensen?
– Vi tycker det är roligt att fler inser hur viktigt det är att bry sig om sexuell hälsa – och dessutom låta det kvinnliga perspektivet på sex ta mer plats. Det som skiljer oss från de andra är att vår tjänst kombinerar både romantiska och erotiska noveller, men även wellness-stories, meditationsövningar och godnattsagor, menar Lisa Leuhusen.

BlancheStories app ska finnas tillgänglig i Apple Store och Google Play den 14 februari. Blir de först eller dyker det upp någon konkurrent i dagarna?

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

En psykologisk thriller i 1800-tals miljö av Thomas Svensson

Det är i mitten av seklet och läkekonsten söker nya vägar. August, en misslyckad student, och glädjeflickan Katarina lockas in i den karismatiske vattendoktorns försök med banbrytande behandlingar på kuranstalten. Snart är de fångar i hans grymma värld.

Thomas Svensson debuterade år 2020 med det historiska dramat Blodgärning. I Vattendoktorn återvänder han till miljöer inspirerade av 1800-talets berömda spänningsförfattare.

– Den omvälvande epoken ligger nära oss i tiden men är ändå så avlägsen att fantasin kan ges rejält utrymme, säger Thomas.

Vattendoktorn är en psykologiskt thriller om ondska och förlåtelse i ett samhälle där vissa läkare ansåg att vattnet och anden är de enda sanna läkemedlen.

– Den så kallade hydropatin lämpar sig väl som fond för den stämning jag velat skapa.

Thomas Svensson bor i Sundsvall med sin hustru Ulrika. Han har en karriär som statstjänsteman bakom sig, har också arbetat på reklambyrå och som krönikör. Nu är han musiker och författare på heltid.

(...) Läs hela artikeln »