BlancheStories audioerotik erotiska ljudböcker
Beatrice, Lisa och Cat Beatrice von Schwerin, Lisa Leuhusen och Catja Löfgren står bakom appen och tjänsten BlancheStories som bland annat ska erbjuda erotiska noveller i audioformat.

BlancheStories hinner först – lanserar sin audio-erotiska app 14 februari

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Kampen om att bli första renodlade Skandinaviska audioerotiska app ser ut att vinnas av BlancheStories som lanserar på söndag 14 februari.

Vi har tidigare berättat om BlancheStories planer på en lansering i oktober 2020, men det tog lite längre tid. Därför gick OhCleo ut med sina planer och det lät som att de skulle hinna före. Det segment båda tjänsterna siktar på kallas audioerotik, vilket definieras av erotik och romantik i ljudformat.


ANNONS


– Det är både tekniken och innehållet som tagit längre tid. Vi är ett litet team som har jobbat stenhårt med detta i ett och ett halvt år. Vi har velat skapa den bästa tänkbara produkten och därför har det tagit lite längre tid än beräknat. Vi vill att stories, ljud, app och upplevelsen som helhet ska hålla hög kvalité, säger Lisa Leuhusen, CMO och medgrundare av Blanche Media, till Boktugg.

Men idag skriver BlancheStories i ett pressmeddelande att deras app lanseras på söndag, vilket inte är en slump eftersom det då är den 14 februari – Alla hjärtans dag.

– Allt för länge har erotiska berättelser utgått från ett manligt perspektiv. Det finns både ett behov och ett intresse för vår tjänst och därför är vi glada över att äntligen kunna lansera. Vi ser fram emot att kunna erbjuda ett modernt och kvinnligt narrativ på sex och romantik i detta format, säger Lisa Leuhusen.

Appen är indelad i tre kategorier: ”Your Dirty Little Book Club” som består av erotiska noveller. ”A Brand New Romance” är fylld med romantiska stories och under ”Pleasure Positive Entertainment” finns godnattsagor, guidade lekar till lust och andra stories som höjer välbefinnandet. Varje vecka publiceras nya stories i appen. BlancheStories är en prenumerationstjänst som kommer att kosta 79 kr i månaden eller 595 kr per år.

ANNONS

Sextech och sensuell hälsa – en marknad värd 122 miljarder dollar

Båda apparna siktar på en del av marknaden för sextech och har den amerikanska audioerotikappen Dispea som förebild. Enligt BlancheStories har Dispea rapporterat om en dubblering i antalet prenumerationer sedan mars 2020.

Den totala marknaden (inte enbart erotiskt ljud) för sextech och sexuell hälsa värderas globalt till över 30 miljarder amerikanska dollar och spås växa kraftigt – enligt Forbes kan industrin vara värd 122 miljarder amerikanska dollar år 2026.

Så då borde det väl finnas plats på den svenska marknaden för två appar med nordiska ambitioner? Samtidigt konkurrerar de indirekt med befintliga ljudboksaktörer som Storytel, Bookbeat, Nextory och Bokus Play – där det finns gott om erotiska noveller från en rad aktörer.

Hur ser ni på konkurrensen?
– Vi tycker det är roligt att fler inser hur viktigt det är att bry sig om sexuell hälsa – och dessutom låta det kvinnliga perspektivet på sex ta mer plats. Det som skiljer oss från de andra är att vår tjänst kombinerar både romantiska och erotiska noveller, men även wellness-stories, meditationsövningar och godnattsagor, menar Lisa Leuhusen.

BlancheStories app ska finnas tillgänglig i Apple Store och Google Play den 14 februari. Blir de först eller dyker det upp någon konkurrent i dagarna?

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: En av drygt trettio titlar som släpps idag är Templet i öknen : så köpte Qatar världens största sport av Olof Lundh som granskar det smutsiga spelet bakom fotbolls-VM. Mysigare läsning är då Teddybjörnen Fredriksson och tomten som satt fast av Lasse Berghagen. En något udda titel är Den häpnadsväckande historien om Georg von Ingenting av Cilla Börjlind och Rolf Börjlind kända sina samtidsdeckare visar prov på en helt annan sida av författarskapet som bär större likheter med tidigare filmmanus som Morrhår & Ärtor, Yrrol, Papphammar, Jönssonligan.

🎂 Födelsedagar: Den brittiska författaren Elizabeth Gaskell (Mrs Gaskell) föddes denna dag år 1810. Hon blev känd för sina romaner, biografier och noveller. Hennes mest kända verk är Nord och syd, Småstadsliv i Cranford och Hustrur och döttrar : en vardagsberättelse. Elizabeth kände Charlotte Brontë och skrev den första biografin om henne år 1857.

☕ Den 29 september är Kaffets dag. Dagens boktips blir därför Från kaffe till drink av Lisen Gren, Kaffeologi: Myter och forskning om en älskad dryck av Bertil Fredholm och Kaffe med mjölk av Ella-Maria Nutti.🎦 Tom Hanks gav ut en novellsamling 2017. Nästa år (9 maj 2023) kommer hans debutroman The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece. Förlaget Knopf (imprint på Penguin Random House) beskriver den som en ambitiös berättelse om skapandet av en kolossal, stjärnspäckad, storbudge-superhjältefilm och den ödmjuka tecknade serie som inspirerade filmen. Annars är ju Tom aktuell som Ove.

🧸 På nytt jobb. I mitten av oktober 2022 tillträder Olivia Demant som förläggande redaktör på Lilla Piratförlaget. Hon kommer närmast från Bonnier Carlsen.

⚖️ Förtalsstämning. Författaren Pia Johansson släppte 2019 boken För ditt eget bästa där hon beskriver hur hon blivit fysiskt och psykiskt misshandlad och utsatts för sexuellt våld under flera år. Personerna i boken har gjorts anonyma för att inte peka ut någon. Men nu har hon stämts vid tingsrätten i Jönköping av sin exman för grovt förtal, skriver SVT. Han menar att hon hängt ut honom på ett sätt som gjort att han kunnat identifieras och att det kostat honom jobbet.


Uppdateras under dagen …