BlancheStories hinner först – lanserar sin audio-erotiska app 14 februari

BlancheStories audioerotik erotiska ljudböcker
Beatrice, Lisa och Cat Beatrice von Schwerin, Lisa Leuhusen och Catja Löfgren står bakom appen och tjänsten BlancheStories som bland annat ska erbjuda erotiska noveller i audioformat.

Kampen om att bli första renodlade Skandinaviska audioerotiska app ser ut att vinnas av BlancheStories som lanserar på söndag 14 februari.

Vi har tidigare berättat om BlancheStories planer på en lansering i oktober 2020, men det tog lite längre tid. Därför gick OhCleo ut med sina planer och det lät som att de skulle hinna före. Det segment båda tjänsterna siktar på kallas audioerotik, vilket definieras av erotik och romantik i ljudformat.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

– Det är både tekniken och innehållet som tagit längre tid. Vi är ett litet team som har jobbat stenhårt med detta i ett och ett halvt år. Vi har velat skapa den bästa tänkbara produkten och därför har det tagit lite längre tid än beräknat. Vi vill att stories, ljud, app och upplevelsen som helhet ska hålla hög kvalité, säger Lisa Leuhusen, CMO och medgrundare av Blanche Media, till Boktugg.

Men idag skriver BlancheStories i ett pressmeddelande att deras app lanseras på söndag, vilket inte är en slump eftersom det då är den 14 februari – Alla hjärtans dag.

– Allt för länge har erotiska berättelser utgått från ett manligt perspektiv. Det finns både ett behov och ett intresse för vår tjänst och därför är vi glada över att äntligen kunna lansera. Vi ser fram emot att kunna erbjuda ett modernt och kvinnligt narrativ på sex och romantik i detta format, säger Lisa Leuhusen.

Appen är indelad i tre kategorier: ”Your Dirty Little Book Club” som består av erotiska noveller. ”A Brand New Romance” är fylld med romantiska stories och under ”Pleasure Positive Entertainment” finns godnattsagor, guidade lekar till lust och andra stories som höjer välbefinnandet. Varje vecka publiceras nya stories i appen. BlancheStories är en prenumerationstjänst som kommer att kosta 79 kr i månaden eller 595 kr per år.

Sextech och sensuell hälsa – en marknad värd 122 miljarder dollar

Båda apparna siktar på en del av marknaden för sextech och har den amerikanska audioerotikappen Dispea som förebild. Enligt BlancheStories har Dispea rapporterat om en dubblering i antalet prenumerationer sedan mars 2020.

Den totala marknaden (inte enbart erotiskt ljud) för sextech och sexuell hälsa värderas globalt till över 30 miljarder amerikanska dollar och spås växa kraftigt – enligt Forbes kan industrin vara värd 122 miljarder amerikanska dollar år 2026.

Så då borde det väl finnas plats på den svenska marknaden för två appar med nordiska ambitioner? Samtidigt konkurrerar de indirekt med befintliga ljudboksaktörer som Storytel, Bookbeat, Nextory och Bokus Play – där det finns gott om erotiska noveller från en rad aktörer.

Hur ser ni på konkurrensen?
– Vi tycker det är roligt att fler inser hur viktigt det är att bry sig om sexuell hälsa – och dessutom låta det kvinnliga perspektivet på sex ta mer plats. Det som skiljer oss från de andra är att vår tjänst kombinerar både romantiska och erotiska noveller, men även wellness-stories, meditationsövningar och godnattsagor, menar Lisa Leuhusen.

BlancheStories app ska finnas tillgänglig i Apple Store och Google Play den 14 februari. Blir de först eller dyker det upp någon konkurrent i dagarna?

Nyfiken på nya boksläpp? Kolla in aktuella nya böcker!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.