BlancheStories vill bli Skandinaviens första renodlade plattform för audioerotik

Beatrice von Schwerin, Catja Löfgren och Lisa Leuhusen har tröttnat på hur kvinnors upplevelser av sex skildras och startar Skandinaviens första plattform för audioerotik - BlancheStories.

De stora ljudbokstjänsterna ska få konkurrens av appen BlancheStories som ska erbjuda ”romantiska, erotiska och inkluderande korta noveller – för kvinnor, av kvinnor”.

Det är ingen hemlighet att erotik och även romance går bra i ljudbokstjänsterna. Tre entreprenörer, Beatrice von Schwerin, Catja Löfgren och Lisa Leuhusen, tror att marknaden är så stor att det finns utrymme för en renodlad app bara för dessa genrer.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

I ett pressmeddelande skriver de: ”Den skandinaviska marknaden har saknat en underhållningstjänst helt inriktad på njutning och välmående. Det vill det svenska sextechbolaget Blanche Media förändra och lanserar
BlancheStories. Det är Skandinaviens första plattform för audioerotik och består av ett kurerat flöde av romantiska, erotiska och inkluderande korta noveller – för kvinnor, av kvinnor.”

Det finns redan ett stort utbud av erotiska noveller och även längre erotiska berättelser på de befintliga ljudbokstjänsterna – varför tror ni att det finns ett behov av en renodlad tjänst?
– Tittar man på Amazon Books så är Genren Romantiska noveller dominant med över 390 000 sålda verk per dag. Kundintresset är bekräftat och nu levererar vi tjänsten. Utöver det har vi tagit fram ett format med högre underhållningsvärde än traditionella ljudbokstjänster, där romance är en subkategori, säger Lisa Leuhusen till Boktugg, och vidareutvecklar:

– Vi har ytterligare förhöjt underhållningsvärdet på vår tjänst genom att lägga tonvikt på BlancheOriginals där vi också har lagt fokus på ljuddesign-delen för att uppnå vårt mission statement PPE – Pleasure Positive Entertainment.

Kommer tjänsten att vara på svenska eller engelska? 
– Primära språk för tjänsten i dagsläget är svenska och engelska.

Siktar ni på nyskrivet exklusivt innehåll eller söker ni samarbeten med förlag som redan idag ger ut erotiska berättelser?
– Självklart kommer vi göra samarbeten med förlag, men vi kommer att ha specialskrivna historier exklusivt producerat för Blanche och även inkludera User generated content som en kategori. Dessutom har co-lab samarbeten med ett antal varumärken, säger Lisa.

På sin hemsida efterlyser de nu manus från författare, även tidigare utgivet material där författaren äger rättigheterna.

Det är uppenbart att man sneglat mycket på utvecklingen i USA och man nämner i pressmeddelandet att ”Den amerikanska audioerotikappen Dipsea rapporterar om en ökning på 84 % i antalet prenumerationer
under våren”.

– Den skandinaviska marknaden har saknat en underhållningstjänst likt vår och det, tillsammans med de framgångar som Dipsea har rönt i USA, visar att behovet finns, säger Beatrice von Schwerin, vd på Blanche
Media.

Grundarna har en hel del erfarenhet från olika branscher: Beatrice von Schwerin är nyss hemkommen från den amerikanska filmbranschen, där hon bland annat producerat en av filmerna som låg på Netflix topplista i dagarna. Catja Löfgren har arbetat på ett flertal internationella reklambyråer. Lisa Leuhusen har stor erfarenhet av mediebranschen och har varit med från starten av både TV4 och ZTV.

BlancheStories lanseras i oktober och bolaget erbjuder en prenumerationstjänst som initialt kommer att vara ”by invitation only”. Under hösten genomför Blanche Media en nyemission för att ytterligare vidareutveckla sin produkt, enligt pressmeddelandet.

Nu återstår att se om den svenska nischmarknaden är tillräckligt stor för att övertyga lyssnare att byta från någon av ljudbokstjänsterna eller att betala för ytterligare en. Vi har genom åren sett åtskilliga appar lanseras, men få har lyckats etablera sig och lämna avtryck.

Jobbar du i bokbranschen? Läs Analysbrevet och prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.