bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

Hört & läst 23 juli

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

🌆 Storstadsförlag. Pandemin tvingade fram distans- och hemarbete hos förlagen. Långt ifrån alla vill återvända till kontoret i samma omfattning som tidigare och dessutom ifrågasätts förlagens koncentration till storstäder i USA. Sourcebook erbjuder sina medarbetare att fortsätta jobba på distans om de vill. (Publishing Perspectives)

✉️ Substack. Allt fler författare upptäcker Substack (Boktuggs chefredaktör gör ett eget experiment med Indieförfattaren, dock ej på Substack). Författaren George Barnett står bakom det betalda nyhetsbrevet The Strategy Toolkit som är hans sätt att samla material till nästa strategibok. (Publishers Weekly)

👓 Metaverse. Hur ser Facebook ut om fem år? För bokbranschen har de två senaste åren gett minskad organisk räckvidd. Men i en lång intervju med grundaren Mark Zuckerberg är det helt andra perspektiv. Han talar VR och AR och i förlängningen metaverse där virtella och verkliga världar smälter samman. (The Verge)

💰 20mille. Enligt uppgift får Prins Harry 20 miljoner dollar (motsvarande 175 Mkr) i förskott av Penguin Randm House för sin kommande bok. Ex-prinsens medförfattare, spökskrivaren J.R. Moehringer, får ett förskott på minst 1 miljon dollar enligt samma källa. Fortfarande inte i nivå med paret Obamas 65 miljoner dollar. (Page Six)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

En psykologisk thriller i 1800-tals miljö av Thomas Svensson

Det är i mitten av seklet och läkekonsten söker nya vägar. August, en misslyckad student, och glädjeflickan Katarina lockas in i den karismatiske vattendoktorns försök med banbrytande behandlingar på kuranstalten. Snart är de fångar i hans grymma värld.

Thomas Svensson debuterade år 2020 med det historiska dramat Blodgärning. I Vattendoktorn återvänder han till miljöer inspirerade av 1800-talets berömda spänningsförfattare.

– Den omvälvande epoken ligger nära oss i tiden men är ändå så avlägsen att fantasin kan ges rejält utrymme, säger Thomas.

Vattendoktorn är en psykologiskt thriller om ondska och förlåtelse i ett samhälle där vissa läkare ansåg att vattnet och anden är de enda sanna läkemedlen.

– Den så kallade hydropatin lämpar sig väl som fond för den stämning jag velat skapa.

Thomas Svensson bor i Sundsvall med sin hustru Ulrika. Han har en karriär som statstjänsteman bakom sig, har också arbetat på reklambyrå och som krönikör. Nu är han musiker och författare på heltid.

(...) Läs hela artikeln »