Nextory ökade antalet abonnenter med 61 procent första kvartalet 2021

Shadi Bitar nextory
Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, är nöjd med första kvartalet 2021. Foto: Sofia Pettersson.

Även Nextory fortsätter växa kraftigt. Men den enda siffra vi får är +61 procent som avser tillväxten i antalet betalande prenumeranter första kvartalet 2021 jämfört med för ett år sedan.

Nextory är till skillnad från Storytel inte börsnoterat. Ännu, ska kanske tilläggas. Precis som Storytel väljer nämligen Nextory idag att redovisa sitt första kvartal, men det är alltså fortfarande mycket hemlighetsmakeri. Nextory säger själva att de är näst störst i Sverige, men eftersom varken de eller Bookbeat redovisat antalet abonnenter på denna enskilda marknad så går det inte att kontrollera.

En siffra får vi: en ökning av antalet betalande användare på 61 procent under årets första tre månader (Q1-2021) jämfört med samma kvartal förra året (Q1-2020). Motsvarande ökning för Storytel är ”bara” 33,4 procent, men vi vet att ju fler abonnenter, desto svårare att växa mycket procentuellt.

Nextory-appen finns nu tillgänglig i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna och snart Norge. Den senaste lanseringen i Nederländerna har hittills varit den mest framgångsrika för bolaget, skriver Nextory och förtydligar: ”Samtliga målsättningar har överträffats under de första fyra månaderna och detta utan att Nextory ens har haft möjlighet att besöka landet”.

– Sett till nya användare har vi haft den bästa starten någonsin på ett nytt år. Nu ser vi mycket fram emot vår kommande lansering i Norge med det största utbudet av norska böcker samlade i en app. Planen är också att lansera i flera nya länder under 2021, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, i ett pressmeddelande.

Summering av Q1:

  • Nextorys kundbas växte med 61 procent under 2021.
  • Bolagets bästa start på ett år någonsin sett till antal nya användare.
  • Kraftig ökning av antal nystartade familjeabonnemang.
  • Rekordhög kundlojalitet och kraftigt ökat engagemang i appen.
  • Mer än en fördubbling av antal användare i Finland under det senaste året.

Analys: Nextorys största framgång under första kvartalet är kanske inte ökningen i antalet abonnenter utan de avtal som man lyckats skriva på den norska marknaden som innebär att Nextory har ljudböcker från alla de stora förlagen. Kanske ett steg mot ökad konkurrens även i Norge? Och blir det börsnotering i höst eller en ny stor kapitalrunda?

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.