ANNONS

Glädjebesked för Albert Bonniers förlag: Lars Kepler skriver avtal på fyra nya böcker

Norstedts, Strawberry, HarperCollins och kanske några till hade säkerligen velat locka över Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, mer kända som deckarförfattarpseudonymen Lars Kepler. Men de stannar på Bonnierförlagen. Foto: Foto: Ewa-Marie Rundquist

Det har spekulerats i att något annat förlag skulle locka över guldkalven Lars Kepler men idag meddelar författarparet bakom pseudonymen att de ska ge ut ytterligare fyra böcker på Albert Bonniers förlag. Ett avtal värt tiotals miljoner.

Det var 2009 som kriminalromanen Hypnotisören blev startskottet för ett av Skandinaviens mest framgångsrika författarskap någonsin. Nu står det klart att Albert Bonniers förlag får förnyat förtroende och att Lars Keplers fyra nästkommande böcker kommer att ges ut av förlaget. Redan till hösten 2020 väntas nästa bok i Joona Linna-serien utkomma.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

– Vi känner oss mycket glada och förväntansfulla inför framtiden tillsammans med Albert Bonniers Förlag. Vårt samarbete inleddes många år innan vi började skriva som Lars Kepler. Det skapar ett stort förtroende och en ömsesidig respekt, säger Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril i ett pressmeddelande.

Lars Kepler är en pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Som Lars Kepler har de skrivit Hypnotisören (2009), Paganinikontraktet (2010), Eldvittnet (2011), Sandmannen (2012), Stalker (2014), Kaninjägaren (2016), Lazarus (2018) och Hypnotisören Black Edition (2019), alla med polisen Joona Linna i huvudrollen. Den helt fristående thrillern Playground utkom 2015. Lars Kepler har sålt över fjorton miljoner exemplar i fler än sextio länder.

– Författarparet Ahndoril är helt unika. Den resa de gjort med Lars Kepler-böckerna är fullständigt enastående. Förlaget är enormt stolta och glada över att få förlägga ett så viktigt författarskap, viktigt inte bara för Albert Bonniers Förlag, utan för hela bokbranschen, säger Albert Bonnier, förläggare, i samma pressmeddelande.

Hur stort förskott som förlaget tvingades betala framgår inte. Men om de siffror som nämnts för Emelie Schepp i samband med att hon bytte till Norstedts är korrekta så handlar det om ett tvåsiffrigt miljonbelopp.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se