ANNONS

Storytel-förlaget People’s Press säger upp sex personer i Danmark

Tine Smedegaard Andersen blir ny VD för danska förlaget People's Press som ägs av Storytel sedan 2017.

Danska förlaget People’s Press, som ägs av Storytel, har sagt upp sex av 30 anställda som ett led i en ”strategisk rekonstruktion”, skriver Kulturmonitor.

Nyligen meddelade Stordalens Strawberry Publishing att de kommer att etablera sig i Danmark. Som ansvarig har de rekryterat Birgitte Teresa Franch, förlagschef på People’s Press och som jobbat där i femton år. Men hon blir inte ensam om att lämna det danska förlaget, som ägs av Storytel sedan 2017.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Idag bekräftades nämligen de rykten som surrat ett tag om att det var nedskärningar på gång inom People’s Press. Sex personer (av ungefär 30 anställda) på förlaget får lämna. Det handlar om personal på redaktionen och försäljningsavdelningen.

– Bok- och mediemarknaden förändras och konkurrensen växer inte bara från andra förlag utan också om den tid människor har tillgänglig för text och läsning. I den situationen ska man som utgivare fokusera, vara tydlig kring vad du vill vara bäst på och vad man erbjuder sina författare och läsare, säger Tine Smedegaard Andersen till Kulturmonitor.

Tine Smedegaard Andersen rekryterades till VD-posten för People’s Press för ett halvår sedan. Den ”strategiska rekonstruktionen” innebär att förlaget ska fokusera på att utveckla fiction- och non fiction-berättelser med duktiga historieberättare och experter, oavsett om historierna är fiktiva eller sanna. Dessutom inleds ett nytt samarbete med svenska Norstedts Agency (som ju också ägs av Storytel).

Den nya strategin innebär också ännu mer fokus på digital närvaro när det gäller kommunikation och marknadsföring.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se