fbpx

Storytel-förlaget People’s Press säger upp sex personer i Danmark

Tine Smedegaard Andersen blir ny VD för danska förlaget People's Press som ägs av Storytel sedan 2017.

Danska förlaget People’s Press, som ägs av Storytel, har sagt upp sex av 30 anställda som ett led i en ”strategisk rekonstruktion”, skriver Kulturmonitor.

Nyligen meddelade Stordalens Strawberry Publishing att de kommer att etablera sig i Danmark. Som ansvarig har de rekryterat Birgitte Teresa Franch, förlagschef på People’s Press och som jobbat där i femton år. Men hon blir inte ensam om att lämna det danska förlaget, som ägs av Storytel sedan 2017.

Idag bekräftades nämligen de rykten som surrat ett tag om att det var nedskärningar på gång inom People’s Press. Sex personer (av ungefär 30 anställda) på förlaget får lämna. Det handlar om personal på redaktionen och försäljningsavdelningen.

ANNONS

– Bok- och mediemarknaden förändras och konkurrensen växer inte bara från andra förlag utan också om den tid människor har tillgänglig för text och läsning. I den situationen ska man som utgivare fokusera, vara tydlig kring vad du vill vara bäst på och vad man erbjuder sina författare och läsare, säger Tine Smedegaard Andersen till Kulturmonitor.

Tine Smedegaard Andersen rekryterades till VD-posten för People’s Press för ett halvår sedan. Den ”strategiska rekonstruktionen” innebär att förlaget ska fokusera på att utveckla fiction- och non fiction-berättelser med duktiga historieberättare och experter, oavsett om historierna är fiktiva eller sanna. Dessutom inleds ett nytt samarbete med svenska Norstedts Agency (som ju också ägs av Storytel).

Den nya strategin innebär också ännu mer fokus på digital närvaro när det gäller kommunikation och marknadsföring.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny