ANNONS

Dagens boktips med mera – 13 september 2019

Den 13 september har han sin egen dag, Roald Dahl, och det firar vi genom att läsa lite kort om honom och sedan gå vidare till dagens bokskörd.

Idag är det Roald Dahl-dagen, hurra för det!

Höjden av framgång – en helt egen dag

Ja, han har en helt egen dag idag 13 september, Roald Dahl. Född 1916 och död 1990, fick han en lång karriär som författare, novellist, poet, pjäsförfattare och … stridspilot. Jajamän, det är sant. Han var faktiskt del av Royal Air Force under kriget, men arbetade också med underrättelsetjänst.

Som författare har han skrivit både för barn och vuxna, och räknades som en av världens bäst säljande skribenter. Han fick flera stora priser, särskilt för sin barnboksproduktion. På svenska finns just nu Kalle och glashissen, Mitt magiska finger, Häxorna och Matilda att köpa. En av de senaste utgivningarna på engelska är Love from Boy: Roald Dahl’s Letters to His Mother och Danny the Champion of the World.

På en annan not: denna dag gifte sig Danielle Steel 1975 med Danny Zugelder. Bland hennes senast utgivna böcker finns Child’s Play och The Dark Side.

Nya böcker som släpps idag

Här är dagens skörd av nya böcker, i runda slängar ett sjuttiotal nya verk.

I spindelns nät

I spindelns nät

Saxat ur Starlet

Saxat ur Starlet

Regnvakt

Regnvakt

Denna dag i Boktuggs historia – 13 september

Boktugg har nu ett par år på nacken, här några av toppnyheterna från just det här datumet de senaste åren:

2018 var rubrikerna Debatt: Storytel och Bonniers måste ta sitt ansvar! och Ett lotteri med en bokhandel i potten – sannsaga direkt ur verkligheten.

2017 fick vi veta att Uppsala stadsbibliotek är präglat av universitetet och att Så tänker förlagen locka besökare till sin monter på Bokmässan.

2016 kunde du läsa att Maj Lundgren inspireras av livet här och nu och Topplistan Augusti 2016 – Ljudböcker.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL