ANNONS

J.D. Salinger släpps i eboksformat idag

Så länge J.D. Salinger levde (han dog 2010) motsatte han sig digitala utgåvor av sina böcker (romanen Räddaren i nöden och tre novellsamlingar). Hans son har därefter följt faderns önskemål men säger nu att tiden är kommen att tillgängliggöra böckerna för en ny generation, skriver Publishers Weekly. Något som påverkat sonen Matt Salinger var kontakten med en person med lässvårigheter som endast kunde läsa böcker med ett digitalt hjälpmedel. Idag (13 augusti) släpps de fyra titlarna av förlaget Little, Brown. Återstår att se om det blir utgivning även på svenska som ebok framöver – eller kanske ljudbok?
Lästips: vårt långa reportage om J.D. Salinger och hans liv.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se