fbpx

Sonen tänker ge ut allt J.D. Salinger skrev fram till sin död

Opublicerade verk av författaren JD Salinger kommer att ges ut, bekräftar sonen Matthew. Foto: Lotte Jacobi/University of New Hampshire/AP/TT

J.D. Salinger skrev mycket mer än den enda utgivna romanen, Räddaren i nöden och ett par novellsamlingar, bekräftar hans son Matthew. Nu har familjen beslutat att allt J.D. någonsin skrivit ska publiceras.

Enligt Matthew Salinger, son till Jerome David Salinger, kommer familjen att publicera allt den kultförklarade författaren någonsin skrivit, rapporterar The Guardian. J.D. Salinger skrev bara en enda roman, Räddaren i nöden från 1951, under sin livstid. Men boken om 16-årige Holden Caulfield och hans irrfärder efter att han blivit relegerad från skolan har fångat generationer läsare och blivit en amerikansk klassiker.

ANNONS

J.D. Salinger levde resten av sitt liv långt från offentligheten, praktiskt taget som en enstöring förutom umgänge med sin närmsta familj. Han gav ut ett antal novellsamlingar – den sista 1965. Salinger avled 2010 vid 91 års ålder.

Rykten har florerat om att Salinger fortsatte att skriva livet ut, något sonen nu bekräftar för Guardian.

– Han bestämde sig för att det bästa för hans författarskap var att inte interagera så mycket med andra människor, framför allt inte med folk i litterära kretsar, säger Matthew Salinger.

Sonen vill inte berätta hur många verk det rör sig om eller när de kommer att ges ut.

Läs även Boktuggs långa reportage om J.D. Salingers öde.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny