Signerad Salinger-roman till salu för tre miljoner kr

JD Salinger gav bara ut en enda roman. Arkivbild: Amy Sancetta/AP/TT.

Ett exemplar av JD Salingers berömda roman ”Räddaren i nöden” ska säljas. Det är antikvariatet Peter Harrington Rare Books i London som säljer exemplaret på en bokmässa, som har fått en prislapp på strax över tre miljoner kronor.

Anledningen till det höga priset är att boken är signerad med en privat hälsning till en vän, något som var mycket ovanligt för Salinger.

– Salinger var extremt privat och undvek all publicitet, särskilt när det handlade om biografiskt material för att marknadsföra hans arbete, säger en företrädare för antikvariatet till The Guardian.

JD Salinger gick bort 2010. Han gav bara ut en enda roman, men ”Räddaren i nöden” från 1951 har blivit en amerikansk klassiker.

Osignerad utgåva av JD Salinger-roman

Räddaren i nöden

Räddaren i nöden

  • Förlag: Bonnier Pocket
  • Format: Pocket
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2015-10-13
  • ISBN: 9789174293814
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL