Bonnier Carlsen utlyser barnbokstävling med 100 000 kr i pris

Författaren Ulf Stark vann 1984 Bonnier Carlsens manustävling. Nu vill förlaget hitta nästa stora barnboksförfattare. Arkivbild: Michael Brannäs/TT.

Barnboksförlaget Bonnier Carlsen vill hitta nästa stora barnboksförfattare. Därför utlyser de en barnbokstävling med 100 000 kr i vinstsumma. I en liknande tävling 1984 hittade förlaget Dårfinkar och dönickar av Ulf Stark.

Bokförlaget Bonnier Carlsen vill hitta nästa stora författare av barnböcker och utlyser därför en barnbokstävling. Vinnaren kommer att få 100 000 kronor i vinstsumma och sin bok utgiven hösten 2020. Förlaget hoppas på samma resultat som 1984, när man fick manuset till boken Dårfinkar och dönickar inskickat till manustävlingen, vilket senare visade sig vara skrivet av författaren Ulf Stark.

”I dag är det väl få som inte har hört talas om Ulf Stark eller läst någon av hans många framgångsrika böcker. Min förhoppning är att den manuspristävling Bonnier Carlsen nu utlyser, på samma sätt skall stimulera alla som bär på en idé och en lust att skriva, och att ta tillfället i akt”, säger Eva Bonnier, bokförläggare på Albert Bonniers förlag och tävlingens beskyddare, i ett pressmeddelande.

Kraven är att manuset till en kapitelbok riktad till barn mellan sju och tolv år ska skickas in anonymt. Det ska inte tidigare ha publicerats i bokform. Manuset ska ha inkommit senast den 3 januari 2020.

Läs mer om tävlingen på Bonnier Carlsens hemsida.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL